• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eksootika on eestlasele liiga kallis

  Tallinna kaubamaja toidukaupade osakonna ostujuhi Marika Seppeli sõnul on kaubamajas välja kujunenud kindel ostjate ring, kes reeglipäraselt kalleid ja kummalisi vilju ostab. «Püsikliendid on enamjaolt välismaalased ja kohalikud uusrikkad,» ütles Seppel. «Kuid ega nemadki eksootikat kilode kaupa ei osta, võtavad ikka ühe- või kahekaupa,»
  Seppeli sõnutsi ostetakse enim sharon'i-nimelist vilja, karambooli ja kumquats'i. Näiteks karambooli ehk tähtvilja müüakse nädalas ligi neli kilogrammi.
  Stockmanni puuviljaosakonna vanemmüüja Maira Vahula hinnangul lähevad eksootilised viljad suhteliselt hästi kaubaks. «Loomulikult peame vahel midagi maha kandma, kuid lausa tervet partiid pole küll kunagi pidanud ära viskama,» rääkis Vahula.
  Puuviljaparadiisi ASi juhataja Toomas Lidenburgi sõnul muutub eestlane järjest puuviljamaiamaks. «Sealiha ja hapukapsa aeg hakkab tasapisi ümber saama,» nentis Lidenburg rahulolevalt. Tema sõnutsi hakatakse järjest julgemalt ka eksootilisemaid vilju proovima.
  ASi Lõunaviljad direktori Erki Markuse sõnade kohaselt ei müü nad võõrapäraseid vilju just sadade kilogrammide kaupa, kuid oma koha turul on ka eksootilised viljad leidnud.
  Markuse arvates ostetakse eksootilisi puuvilju vähe mitte nende kõrge hinna, vaid teadmatuse tõttu. «Ega kaupmehed ise ka neid kummalisi vilju hästi ei tunne,» ütles Markus.
  AS Lõunaviljad ostab oma kauba Hollandist puuviljaoksjonitelt. Kauplustele müüakse kuus keskmiselt 200 tonni puuvilju.
  Selle aasta esimese kuue kuu jooksul imporditi statistikaameti andmetel Eestisse puuvilju ja marju ligi 120 mln krooni eest. Neljandik sisseveetavast pärines Hollandist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.