7. november 1996 kell 22:00

Lennujaamad tahaks rohkem lende

RE Eesti Lennujaamad turundusdirektori Priit Jõerüüdi sõnul kinnitavad mõlemad direktorid, et Eesti ja Taani vahel peaks valitsema vaba lennundusrezhiim ning Estonian Air ja SAS peaksid saama piiranguteta oma lennutegevust korraldada.

Jõerüüdi sõnul kinnitavad Mardo ja Boserup, et Tallinna--Kopenhaageni liinil on reisijate arv kasvanud keskmiselt 60 protsenti ning et lennukite täituvus liinil on äärmiselt kõrge, olles oktoobris keskmiselt 65 ja hommikustel lendudel 85 protsenti.

AS Estonian Airi asepresident Toomas Leis ütles, et viimase aasta keskmine lendude täituvus on alla 50 protsendi.

Leisi sõnul on ta taolisest ühiskirjast üllatunud, sest Tallinna lennujaamast keegi nendega ei konsulteerinud. Leisi sõnul on loomulik, et lennujaamad huvituvad kolmest lennust päevas Kopenhaagenisse. Tema sõnul püüavad mõlemad lennufirmad turgu laiendada, kuid seda ei saa teha riikidevahelisi lepinguid eirates kunstlikult, nagu SAS.

SAS soovib ka edaspidi jätkata kahe Kopenhaageni-lennuga päevas, kuid Estonian Air ei ole sellega nõus, väites, et kui nemad 16. novembril lisavad kolmanda lennu, ei jätku reisijaid.

Hetkel kuum