7. november 1996 kell 22:00

Oktoober möödus pankadele edukalt

Tallinna väärtpaberibörsil ja börsi vabaturul valitseb taas üldine tõusumeeleolu. Nädal tagasi alanud mõningate aktsiate kallinemine sai eile, heade oktoobrikuu majandusnäitajate mõjul, juurde mitmeid järgijaid. Börsil ja vabaturul kaubeldud 15 ettevõtte aktsiast tõusid eile 10, hind ei muutunud ühel ja langesid 4 aktsiat, kusjuures ühe langeja, farmaatsiatehase aktsia langus oli pea olematu (vaid -0,06%).

Oktoobrikuu bilansi avaldasid eile Hoiupank ja Ühispank, päev varem oli sama teinud Hansapank. Eesti kolmest suuremast kommertspangast lõppes oktoober kõige edukamalt Hansapangale. Panga puhaskasum kasvas oktoobris rekordilise 23,1 mln kr võrra. Turg reageeris uudisele positiivselt ja aktsia sulgus eile 108,7 kr tasemel (päevaga +2,31%).

Korralikku kasumit suutis oktoobris teenida ka Hoiupank -- 8,13 mln kr on suurim kasum, mille Hoiupank on sel aastal ühes kuus suutnud teenida. Aktsia hind jätkas eile tõusvalt -- päevaga +3,29%, 50,48 kroonile.

Konkurentidest veidi nõrgemini esines Ühispank (kasum 4,4 mln kr). Aktsia hind langes eile 1,57%, 21,90 kroonile.

Hetkel kuum