• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oktoober möödus pankadele edukalt

  Tallinna väärtpaberibörsil ja börsi vabaturul valitseb taas üldine tõusumeeleolu. Nädal tagasi alanud mõningate aktsiate kallinemine sai eile, heade oktoobrikuu majandusnäitajate mõjul, juurde mitmeid järgijaid. Börsil ja vabaturul kaubeldud 15 ettevõtte aktsiast tõusid eile 10, hind ei muutunud ühel ja langesid 4 aktsiat, kusjuures ühe langeja, farmaatsiatehase aktsia langus oli pea olematu (vaid -0,06%).
  Oktoobrikuu bilansi avaldasid eile Hoiupank ja Ühispank, päev varem oli sama teinud Hansapank. Eesti kolmest suuremast kommertspangast lõppes oktoober kõige edukamalt Hansapangale. Panga puhaskasum kasvas oktoobris rekordilise 23,1 mln kr võrra. Turg reageeris uudisele positiivselt ja aktsia sulgus eile 108,7 kr tasemel (päevaga +2,31%).
  Korralikku kasumit suutis oktoobris teenida ka Hoiupank -- 8,13 mln kr on suurim kasum, mille Hoiupank on sel aastal ühes kuus suutnud teenida. Aktsia hind jätkas eile tõusvalt -- päevaga +3,29%, 50,48 kroonile.
  Konkurentidest veidi nõrgemini esines Ühispank (kasum 4,4 mln kr). Aktsia hind langes eile 1,57%, 21,90 kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.