• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laenud on elavdanud Tartu korteriturgu

  Tänu laenuvõimaluste avardumisele on Tartu korterituru raskuskese kandunud kahetoalistelt korteritelt kolmetoalistele. Kui suve lõpuni kolmetoaliste korterite hinnad veel langesid, siis sügisest alates on nõudlus suuremate korterite järele järsult kasvanud. Kiiresti leiavad ostja 10--15 aastat vanad korterid hinnaga 115--120 000 krooni.
  Kõige ihaldusvääsemad on Tammelinna servas asuvad kortermajad ja majadegrupp Taara puiesteel, kuid seal on müügipakkumisi väga vähe. Kesklinnas, kus hinnad samuti kõrged, on pakkumine suur, kuna paljud pensionärid soovivad korterid odavamate vastu vahetada. Südalinnas Küüni ja Poe tänaval maksab heas korras neljatoaline korter näiteks kuni pool miljonit krooni. Vahe samaväärse korteriga äärelinnas võib olla kuni kahekordne.
  Kesklinnale järgneb hinnatasemelt hotelli Taru ümbrus, kus kahetoalist korterit alla saja tuhande krooni naljalt osta ei saa. Ebapopulaarne on tartlaste hulgas tüüpkorteritega Annelinn, kus kolmetoaline korter maksab 100--110 000 krooni. Samas hinnaklassis on Ropka linnaosa. Tüüpkorterite osas on kõige kallim rajoon Veeriku, kus sama suur korter maksab 110--130 000 krooni. Kellel raha vähe, võib leida elupaiga Hiinalinnas, kus hinnad 10--20 protsenti madalamad.
  Korterite üüriturul oli üliõpilaste mõju sel sügisel eelmise aastaga võrreldes väiksem. Ühetoalise korteri saab Tartus väljaspool südalinna üürida 1000 krooniga, kahe- ja kolmetoalise 1500--1700 krooniga kuus. Samas võib kesklinnas väga hea remondiga kahetoalise korteri üür olla kuni 5000 krooni kuus, mis on taskukohane eeskätt välistudengitele.
  Kõige populaarsem eramurajoon on Tähtvere, kus 200 ruutmeetri suurune maja maksab sõltuvalt seisukorrast 400--800 000 krooni. 800 ruutmeetri suurune krunt maksab samas piirkonnas 150--200 000 krooni. Tähtverega samas hinnaklassis on Tammelinn. Seal algab uuemate majade hind 800 000 kroonist. Puudulike kommunikatsioonivõrguga Uus-Ihastes saab lõppjärgus maja kätte 500--700 000 krooniga.
  Maaklerite hinnangul on suurim nõudlus korralike eramute järele, mis jäävad hinnaklassi 500--600 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Karl Märka: lugupeetud minister, teie õigusloome kvoot on täis
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Salvestusi Toomase konverentsilt: kinnisvarahaist president ja Wise’i esimene töötaja
Nädalavahetusel toimund investor Toomase konverentsil jagasid paljude esinejate seas enda kogemusi ka president Kersti Kaljulaid, Wise’i esimene töötaja Triin Hertmann ja kogenud kinnisvarainvestor Kadri Mäsak.
Nädalavahetusel toimund investor Toomase konverentsil jagasid paljude esinejate seas enda kogemusi ka president Kersti Kaljulaid, Wise’i esimene töötaja Triin Hertmann ja kogenud kinnisvarainvestor Kadri Mäsak.