11. november 1996 kell 22:00

Hoiupanga aktsia pakub endiselt huvi

FH Arenduse ASi portfellijuhi Margus Uudami sõnul olid viimased uudised ülemärgitud aktsiaemissiooni ja oktoobrikuu majandustulemuste kohta Hoiupangale soodsad. Nende uudiste mõjul toimus ka äkiline aktsia hinna tõus, lisas ta.

Talinvesti maakleri Riho Talumaa sõnul suudab turg veel müügisurvet rahuldada, millest sõltub ka aktsia hind. Kui tekib aga uus suur ostja, siis tõuseb ka aktsia hind, lisas ta.

Uudami sõnul peaks Hoiupanga aktsia siiski tõusma üle 50 krooni. «Hetkel on 50 krooni piir spekulatiivsetele investoritele,» selgitas Uudam. «Pikaajalistele investoritele võiks see piir olla kõrgemal, arvestades panga kasvupotentsiaali ning ka seda, et Hoiupanga struktuuris on ka Eesti Kindlustus, mis eeldatavalt peaks kontsernile hästi kasumit juurde tooma.»

«Kui läänes reageeritakse uudistele minutitega, siis meie turul kestab uudise mõju nädalaid,» selgitas Uudam. «Ilmselt kuu keskpaigani valitseb optimistlikum meeleolu ja siis aktsiakursid stabiliseeruvad.»

Hetkel kuum