19. november 1996 kell 22:00

Gazprom nõuab Leedult võlga

Sel nädalal võib Venemaa hakata taas gaasitarneid Leedusse piirama, hoiatas gaasikompanii Lietuvos Dujos peadirektor Kestutis Shumacheris. Leedu ametist lahkuv valitsus ei ole gaasivõla probleemiga tegelemisest huvitatud, Gazprom ähvardab aga taas uute sanktsioonidega.

Shumacherise sõnul on esialgu veel selgusetu, millistest allikatest tasutakse Gazpromile vanade võlgade viivis, mis kokku moodustab 79,3 miljonit litti. Veel 5,1 miljonit litti on Vene gaasikontsernile võlgu pankrotti läinud kompanii Vilniaus Shiltnamiai (Vilniuse Kasvuhooned).

Samuti pole otsustatud, kuidas energeetikafirma Lietuvos Energija tasub gaasitootjatele 127,1 miljonit litti. Lisaks on Lietuvos Dujosel pankrotistunud ettevõtetelt saamata 14,3 miljonit litti.

Prognoosi kohaselt kasvab tarbijate võlg Lietuvos Dujosile 1. detsembriks 158,2 miljoni litini. BNS

Hetkel kuum