20. november 1996 kell 22:00

Hinnad vastavusse

Venemaa elanikele kehtivad elektrienergiatariifid viiakse lähiajal vastavusse elektri omahinnaga, milleks kujuneb keskmiselt 300 rubla (66 senti) ühe kilovatt-tunni eest, teatas RASi Venemaa Ühtsed Energiasüsteemid (VÜE) ökonoomikaosakonna juhataja Sergei Obraztsov.

Energiatariife ei hakka kehtestama mitte energeetikud, vaid föderaalsed ja kohalikud komisjonid. Obraztsovi sõnul on monopolide-vastasel komiteel kavas vaatluse alla võtta VÜE kui monopoolselt Venemaa energiaturgu kontrolliva kompanii küsimus. Praegu konkureerivad Vene energiaturul 8 tuuma ning 25 HE- ja SE-jaama.

Riigivaraameti kavatsus müüa 7,5% RASi VÜE aktsiaid välisinvestoreile on Obraztsovi sõnul ennatlik. Aktsiate hinnad on nii madalad, et müügitehingust laekuva 1,5 triljoni rublaga (üle 3 mld EEK) ei saa finantseerida üheainsagi elektrijaama rajamist. RIA NOVOSTI-ETA

Hetkel kuum