• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teleülekannete taevakõrgused hinnad

  Läinud nädalal alustas Rootsi TV3 ülekandeid Itaalia liiga mängudest ning TV4 Inglise liiga mängudest. Seni on ülekannete hinnad telekanalitele veel jõukohased. TV4-l tuleb maksta 9 miljonit krooni aastas, ülekanded Itaalia liiga mängudest maksavad kolm korda rohkem, 27--36 miljonit krooni.
  Paari aasta pärast läheb telekanalitel raskeks jalgpalli ainult laekuvast reklaamirahast finantseerida. Edaspidi ei ole välistatud, et jalgpalliülekandeid hakkavad edastama ainult tasulised telekanalid.
  Euroopa jalgpalliliidu UEFA meistrite liiga (Champions League) mängud on üks prestiizhikamaid ülekandeid. TV3 maksab aastas ülekannete eest 18 miljonit krooni.
  Uue lepingu sõlmimise korral võib hind tõusta juba 122 miljonile, mis läheb TV3-le raskeks. Kinnevikil on juba praegu probleeme Spordikanaliga.
  Vaid mõne aastaga on tavaliste liigamängude hinnad Euroopas 500--800 protsenti tõusnud. Hinnatõusu taga on suures osas Saksa meediamagnaat Leo Kirsch, kes mõni aeg tagasi sõlmis lepingu ka Rootsi jalgpalliliiduga.
  Leping, mis puudutab Rootsi jalgpalli ülekandeid Rootsis ja välismaal, maksab 720 miljonit krooni ning selle kestusaeg on neli aastat. Hinnad on ülikõrged võrreldes sellega, mis Rootsi jalgpall varem maksis.
  Inglismaal on meistriliiga (Premier League) ülekannete ainuõigus Murdochi mõjuvõimu all oleval satelliitkanalil BSkyB. See maksab 3 miljardit krooni aastas nelja aasta jooksul. Euroopa kõrgeimad hinnad on aga Saksamaal.
  TV-kanalite plaanid ulatuvad aga kaugemale. Leo Kirsch on juba ostnud õigused 2002. ja 2006. a jalgpalli maailmameistrivõistluste ülekanneteks hinnaga 32 miljardit krooni. Maailmameistrivõistlused Prantsusmaal 1998. a maksid oluliselt vähem. Leping sõlmiti rahvusvahelise jalgpalliorganisatsiooni FIFAga 1980. aastatel, mil hinnad ei olnud veel tõusma hakanud. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.