26. november 1996 kell 22:00

Andmeturvalisusest

Personaalarvutitele mõeldud Crypto krüpteerib ja dekrüpteerib andmeid jooksvalt vastavalt sellele, kuidas rakendusprogramm kirjutab ja loeb faile. Krüpteerimine määratakse failidele, mis sisaldavad konfidentsiaalset infot, jättes teised failid avalikuks. Salastada saab infot kõigil andmekandjatel -- kõvakettad, flopid, optilised ja magnetoptilised kettad jms. Krüpteeritud failid on arvutivõrgus jagatavad teistele volitatud kasutajatele. Krüpteerimine võimaldab Internetis turvalist infovahetust.

Crypto kasutajaliides on integreeritud Windowsiga.

Faile on kerge nii lukustada, lukustusvõtmeid muuta kui ka eemaldada.

Iga Crypto kasutaja omab isiklikku peavõtit (Master Key -- min 6 märki, max 40 märki), mis kaitseb isiklikke andmeid. Kasutaja võib samuti luua jaotatavaid võtmeid, et salastada ja lukustada faile, mida nad välja jagavad või vahetavad. Samuti on võimalik luua grupivõti, mis on ühine mingile grupile kasutajatele arvutivõrgus. Peavõti kontrollib juurdepääsu kõigile kasutajavõtmetele ja seega puudub vajadus meelde jätta kõiki loodud võtmeid. Crypto küsib peavõtit iga kord, kui Windowsi startimise järel salastatud faili proovitakse avada. Administraatoril, kes omab juurdepääsu kogu arvutivõrgus olevale infole, ei ole võimalik lugeda personaalset infot. Crypto kasutab avatud ja järeleproovitud FEAL-8 krüpteerimisalgoritmi, mis on realiseeritud 32bitise assemblerkoodiga, mis on optimeeritud mälukasutuse ja kiiruse suhtes. Koos topelt-krüpteeritud võtmetega tagab Crypto kohati parema turvalisuse, kui on määratud standardiga C2. Crypto väldib samuti nn «Trooja hobuse» sissetungimiskatseid.

Hetkel kuum