27. november 1996 kell 22:00

Avtovaz seisab pankroti serval

Finantsraskustes autotehase võlakoorem on 11 triljonit rubla (2 miljardit dollarit), sealhulgas peaaegu 3 triljonit rubla (546 miljonit dollarit) tasumata makse. Togliattis asuv Avtovaz on pikka aega olnud riigi suurim maksuvõlgnik, kuid on seni suutnud pankrotti vältida, võideldes endale välja maksusoodustusi ning lubades maksud ära tasuda.

Kuuldavasti kaalub valitsus mitut varianti, sealhulgas võimalust lubada Avtovazil oma maksuvõlad restruktureerida või siis nõuda Avtovazilt uute aktsiate emiteerimist, mis võimaldaks valitsusel müüa kontrollpaki uuele strateegilisele investorile.

«Avtovazi juhtkond on seni keeldunud loovutamast kuni 50% oma aktsiatest strateegilisele investorile võlgade restrukrureerimise eest, seetõttu ei olnud valitsusel muud valikut,» märkis asepeaminister Vladimir Potanin.

Avtovaz on läbimüügi poolest Venemaa kaheksas firma. Seal töötab 114 000 inimest, millega ta on riigi suuruselt viies tööandja. AP-BNS

Hetkel kuum