1. detsember 1996 kell 22:00

Tartu haldushoone konkurss läks nurja

«Linnavalitsuse ülesanne oli teha vaid otsus konkursi kohta,» õigustas Lukas. Linnavalitsus nägi Lukase sõnul eelmise linnavalitsuse koostatud konkursi tingimuste ja riigihangete seaduse vahel vastuolu, mis oleks andnud võimaluse kaotajal vaidlustada konkursi tulemus kohtus.

Lukas lisas, et mõlemad pakkumused ületasid ka linnavolikoguga kooskõlastatud piirhinna -- 50 miljonit krooni. Madalaima pakkumuse -- 58,4 miljonit krooni -- tegi AS SRV Eesti Ehitus, järgmise, 69miljonilise Tartu konsortsium, kuhu kuulusid AS Ehitusfirma Rand & Tuulberg ning AS Linnaehitus. Konkursi komisjon jõudis oktoobris mõlemaga kokkuleppele, et linnavalitsusel on konkursitulemuste teatavaks tegemiseni aega 1. detsembrini.

Ehitusfirma Rand & Tuulberg direktor Raivo Rand ütles, et linnavalitsuse sellist otsust oli oodata. «Poliitilised suunad on sellised,» põhjendas ta. Ranna kinnitusel esitavad nad linnavalitsusele kalkulatsiooni, milliseid kulutusi on nad pakkumust tehes teinud.

«Konkurss näitas ilmekalt auke riigihangete seaduses,» lisas Rand. «Praegu küsitakse vaid osalejalt garantiid, kuid tellija peaks andma samuti konkursil osalejale garantii.» Soomes koolitusel viibivalt SRV Eesti Ehituse peadirektorilt Egon Matsilt ei õnnestunud Äripäeval kommentaari küsida.

Lukase sõnul peab volikogu otsustama, mis Lille mäe varemetele ehitada, kas haldushoone, elamu, kaubanduskeskus, pooleliolevad müürid maha müüa või hoopis maha lõhkuda. «Volikogu arutab seda teemat kindlasti tuleva aasta eelarve raames,» lisas Lukas. «Projekti kohaselt oli büroohoonele ette nähtud 30 miljonit krooni.»

Hetkel kuum