• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kauplemine väärtpaberiturul rahunes

  Esmaspäev, käesoleva aasta viimase kuu teine päev, möödus aktsiaturul suhteliselt rahulikult. Kuigi börsil ja börsi vabaturul olid ülekaalus langevad atsiad (7:5), turul tervikuna suurt langust ei toimunud. ÄP üldindeks ja pangasektori indeks liikusid mõõdukalt langeva trendiga -- langedes vastavalt 1,83 punkti (-0,46%), 397,55ni, ja 3,38 punkti (-0,77%), 437,01 punktini.
  Oluliselt rahunes börsil kauplemine. Registreeriti 168 tehingut kogukäibega 14 203 516,1 kr, mis võrreldes eelmise nädala vastavate numbritega on mõlemad väga tagasihoidlikud.
  Börsi põhinimekirja aktsiatest tõusis eile vaid Ühispanga aktsia hind, seegi tagasihoidliku 0,21% võrra, sulgudes õhtul 23,7 kroonil. Kõige elavamalt kaubeldi Hansapanga aktsiaga, mille 21 registreeritud tehingu käive ulatus 6,31 mln kroonini.
  Vabaturul olid 4:2 ülekaalus tõusvad aktsiad. Suurima tõusu tegi maaklerite arvates suurt potentsiaali omav Rakvere lihakominaadi aktsia -- +4,58%, 6,85 kroonile. Suurima languse tegi Kalevi aktsia -- -2,61%, 596,0 kroonile. Hinna langus väljendab aktsionäride üldkoosoleku järgseid meeleolusid turul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.