4. detsember 1996 kell 22:00

Proteesivabrik erastamisel

Esmakordselt püüti ortopeediakeskust müüa 1994. aasta sügisel, siis oli aktsiapaki hind 6,5 miljonit krooni, ütles TORKi tegevdirektor Oleg Nesterenko.

Nesterenko sõnul kukkus eelmine erastamisvoor läbi sobivate pakkumuste puudumise tõttu. «Hinnaga pakuti tookord üle ja ka praegu nõutav 5 miljonit krooni on ilmselt üle pakutud,» rääkis Nesterenko. «Meie prognoosi järgi kukub ka seekord enampakkumine läbi.»

Nesterenko võrdles TORKi lähedal asuva Kauburiga, mis müüdi 3,5 miljoni krooni eest.

Erastamisagentuuri müügiosakonna peaspetsialisti Allar Peegli hinnangul on 5 miljonit ortopeediakeskuse eest igati sobilik hind. «Seetõttu ei näe ma ka võimalust, et erastamine läbi kukuks,» lisas ta. Keskus asub suhteliselt soodsas kohas ja selle kahes võrdlemisi uues hoones on põrandapinda üle 5000 m2, ütles Peegel.

Peegli kinnitusel on insenerhinnangul keskuse väärtus 10,8 miljonit krooni. «Insenerhinnangul arvestatakse, kui palju läheks taoliste hoonete ehitamine maksma käesoleval ajal,» märkis Peegel.

Ortopeediakeskuse ostja peab vähemalt viie aasta jooksul jätkama proteeside ja ortopeediliste vahendite tootmist, samuti peab jätkama pikaajalisi lepinguid Tartu ülikooli traumatoloogia ja ortopeedilise kliinikuga. Ostaja saab poole hinnast tasuda erastamisväärtpaberitega.

Hetkel kuum