• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Proteesivabrik erastamisel

  Esmakordselt püüti ortopeediakeskust müüa 1994. aasta sügisel, siis oli aktsiapaki hind 6,5 miljonit krooni, ütles TORKi tegevdirektor Oleg Nesterenko.
  Nesterenko sõnul kukkus eelmine erastamisvoor läbi sobivate pakkumuste puudumise tõttu. «Hinnaga pakuti tookord üle ja ka praegu nõutav 5 miljonit krooni on ilmselt üle pakutud,» rääkis Nesterenko. «Meie prognoosi järgi kukub ka seekord enampakkumine läbi.»
  Nesterenko võrdles TORKi lähedal asuva Kauburiga, mis müüdi 3,5 miljoni krooni eest.
  Erastamisagentuuri müügiosakonna peaspetsialisti Allar Peegli hinnangul on 5 miljonit ortopeediakeskuse eest igati sobilik hind. «Seetõttu ei näe ma ka võimalust, et erastamine läbi kukuks,» lisas ta. Keskus asub suhteliselt soodsas kohas ja selle kahes võrdlemisi uues hoones on põrandapinda üle 5000 m2, ütles Peegel.
  Peegli kinnitusel on insenerhinnangul keskuse väärtus 10,8 miljonit krooni. «Insenerhinnangul arvestatakse, kui palju läheks taoliste hoonete ehitamine maksma käesoleval ajal,» märkis Peegel.
  Ortopeediakeskuse ostja peab vähemalt viie aasta jooksul jätkama proteeside ja ortopeediliste vahendite tootmist, samuti peab jätkama pikaajalisi lepinguid Tartu ülikooli traumatoloogia ja ortopeedilise kliinikuga. Ostaja saab poole hinnast tasuda erastamisväärtpaberitega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.