8. jaanuar 1997 kell 22:00

Eesti teadus sai küsitava kingituse

Eesti humanitaarteadlased on juba pikka aega kurtnud selle üle, et riik nende vajadustega ei arvesta ega eralda piisavaid summasid uurimistööks.

Nüüd on selles vallas tulnud ootamatult positiivne pööre, sest üks Eesti populaarsemaid poliitikuid Arnold Rüütel on otsustanud riigikogu asejuhataja kibekiire töö kõrvalt tegeleda ka eestlaste rahvusliku arengu uurimisega.

Ning vähe sellest -- mees, kes arvab endal olevat suuri teeneid Eesti iseseisvuse taastamisel, on otsustanud paigutada nendesse uuringutesse ka 300 000 krooni maksumaksjate raha.

Loodetavasti ei raiska Rüütel raha tulututele seminaridele ja koosviibimistele endiste ja praeguste sõpradega, vaid leiab endas hingejõudu sellest rahast maksumaksja kasuks loobuda. Eesti teadusel on kindlasti pooleli palju pakilisemaid uuringuid tunnustatumate teadlaste juhtimisel kui seda on Arnold Rüütel.

Hetkel kuum