3. veebruar 1997 kell 22:00

Eesti Lennujaamadel oli mullu hea aasta

Kui 1995. aastal vähenes siselendude osakaal võrreldes eelneva aastaga, siis eelmisel aastal suurenes see ligi kolmandiku võrra, lausus Priit Jõerüüt. Siselendudest moodustasid valdava osa lennud Kuressaarde ja Kärdlasse.

Jõerüüdi sõnul kasvas siselendude osakaal eelkõige seetõttu, et neid on hakatud rohkem doteerima, mis on vajalik eriti talvel.

Lennusuundadest suurenes eelmisel aastal kõige enam Kopenhaageni-lendude osakaal, hõlmates ligi 16 protsenti Eestist lähtunud lendudest, ütles Jõerüüt. Kõige rohkem lennati Tallinna lennujaamast eelmisel aastal lähtunud 13 põhilennusuunast Helsingisse.

Järgmisel aastal võivad Jõerüüdi hinnangul kõige enam kasvutendentsi näidata Londoni-lennud.

Lennufirmadest suurendas eelmisel aastal oma osakaalu kõige enam Skandinaavia suurim lennukompanii SAS, kes tegi seda Jõerüüdi ütlusel eelkõige Kopenhaageni-liini arvel. ASi Estonian Air turuosa eelmisel aastal ei muutunud.

Hetkel kuum