6. veebruar 1997 kell 22:00

Pärnu kalamajand ehitab uue tootmishoone

Kalamajandi juhataja Enn Truuts ütles, et praegu paigaldatakse uues tootmishoones Taanist ostetud seadmeid. «Märtsis oleme valmis uue tootmistsehhi avamiseks,» lausus ta.

Pärnu kalamajand ekspordib üle 90 protsendi oma toodangust. Seni on ettevõtte peamised müügiartiklid kalakonservid ja preservid. Klaaspurkidesse pakendatud marineeritud kalatooteid valmistavad ka AS Makrill ja OÜ Viru Rand.

ASi Makrill kommertsdirektor Jaan Lahtvee ütles, et Pärnu kalamajandi edu purgitoodete müümisel sõltub otseselt välisturust. «Ida pool on see toode seni delikatess,» tunnistas ta. Lahtvee sõnul on 250--260grammine kalatoode purgis krooni võrra kallim kui plastpakendis.

Lahtvee ütles, et Makrilli kogemust arvestades teenib keskmine Eesti kalatööstus Venemaale müües 10--15 protsenti rentaablust, vahendajad saavad aga endale vähemalt 30 protsenti lõpphinnast.

Uute tootmisvõimsuste kaasamisega tahab Pärnu kalamajand tõsta oma käivet käesoleval aastal 60 protsenti võrreldes eelmise aastaga. Tänavu prognoositakse käibeks 50--70 miljonit krooni.

Kalaliidu tegevdirektori Tiit Lillipuu sõnul on Pärnu kalamajandi tänavune käibekasv suurim tähtsamate kalatööstuste seas. Ta ütles, et Pärnu kalamajand on olnud riskialdis, ehitades tehase tühjale kohale.

ETK Pärnu kalamajandi aktsiad kuuluvad ETK-le.

Hetkel kuum