23. märts 1997 kell 22:00

Autovedajad said Venemaalt lisalube

Valgevene pealinnast naasnud teede- ja sideministeeriumi ametnik Lembit Kiviloo ütles, et Venemaa eraldas Eesti autovedajatele tuhat kahepoolset sissesõiduluba ja viiskümmend luba reisijate juhuveoks. Alanud nädala lõpus alustab Venemaa tasuliste sissesõidulubade müüki piiril.

Kiviloo rääkis, et Venemaa ametkonnad lubasid sel nädalal otsustada, kuidas hakatakse piiril sissesõidulube müüma. Ilmselt hakkab seda tegema Venemaa transpordiinspektsioon, lisas Kiviloo.

Ta ütles, et Venemaa rahandusministeeriumis otsustatakse lähiajal, kui palju hakkavad autovedajate sissesõiduload maksma.

Rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni peasekretär Toivo Kuldkepp sõnas, et tasuta veolubadest piisab Eesti transpordifirmadele umbes kolmeks nädalaks. Ta ütles, et Venemaa ametnike arvestuse järgi ületavad Eesti autovedajad aastas Vene piiri ligi 26 000 korda.

Kuldkepp lausus, et tasuta veoload on ajutine lahendus ja autovedajad ootavad, millal algab lubade müük piiril. Ta lisas, et kui Eestisse õnnestuks meelitada sisse sõitma rohkem Venemaa autovedajaid, saaks Eesti nõuda Venemaalt suuremat tasuta veolubade kvooti.

Hetkel kuum