5. mai 1997 kell 22:00

Kaubahall peab tasuma rendivõla

Kaubahalli renditasu on praegu 412 000 krooni kuus, poole miljoni kroonine rendivõlg tekkis enne Kadariku pankrotistumist. Mait Metsamaa sõnul on Kadariku pankrotihaldur tasunud pärast pankroti väljakuulutamist renti tähtaegselt.

Abilinnapea sõnul peab tulevane rentnik esitama linnale pangagarantii, et ta on suuteline renti tasuma. «Kui Kadarik on oma pankrotivara maha müünud, paneb linn kaubahalli hoone koos maaga müüki,» väitis Metsamaa. «Pole oluline, kas selle ostab ära seal tegutsev rentnik või mõni teine investor,» lisas ta.

ASi Kadarik pankrotihalduri Ingrid Proosi sõnul on pankrotiprotsess veninud seetõttu, et linnavõimud viivitasid Kadariku kirjale vastamisega, kas linn kavatseb uue omanikuga pikendada kaubahalli rendilepingut või mitte. Ta ütles, et linnalt on kirjalik nõusolek eelmise nädala lõpust ja alles nüüd saab hakata tegelema Kadariku pankrotivara müügiga.

«Praegu pole ükski firma Kadariku varast huvitunud,» tunnistas Proos. Tema sõnul pole veel selgunud ka firma lõplik võlasumma.

Proosi ütlusel käib kaubahallis kauplemine hulgifirmadega endiselt sularaha eest, sest Ühispank hoiab Kadariku pangakontosid aresti all.

Metsamaa sõnul kavatseb linn kehtestada ka Järveotsa poele senisest kõrgema rendihinna või müüa hoone maha ilma rendilepinguta. Praegu maksab Järveotsa pood linnale renti umbes 60 kr/m².

Linnakohus kuulutas Järveotsa poe ja kaubahalli omaniku ASi Kadarik pankroti välja 25. veebruaril. Firmal on ligi tuhat võlausaldajat ja koguvõlg ca 30 mln kr.

Hetkel kuum