• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Britid suurendavad oma mõju ELis

  Gordon Brown, kes sel nädalal osales esimest korda Euroopa Liidu rahandus- ja majandusministrite kohtumisel Brüsselis, ütles: «Tahan kinnitada, et uuenenud Tööerakond soovib uut lähet Euroopas. Meie suhtumine on positiivne kõigesse, mis tuleb kasuks Briti tööstusele ja hõivele.»
  Brown ei välistanud Suurbritannia osavõttu Euroopa majandus- ja valuutaliidust (EMU) kohe algul, 1999. aastal, kuid pidas siiski tõenäolisemaks, et britid astuvad EMUsse aastal 2002. «Me langetame oma otsuse rahvuslikest majandushuvidest lähtudes,» sõnas ta, kuid lisas, et valitsuse niisugune otsus pannakse hääletusele parlamendis ja rahva seas.
  Aastavahetusel saab Suurbritanniast pärast Luksemburgi Euroopa Liidu eesistujamaa. Seega hakkavad ELi rahandusministrid just Gordon Browni juhtimisel välja valima EMUsse pääsevaid riike. «Mingeid järeleandmisi konvergentsikriteeriumide täitmisel ühelegi riigile ei tehta,» kinnitas ta.
  Gordon Brown tegi selgeks ka Briti prioriteedid eesistujaperioodil, 1998. aasta esimesel poolaastal: Suurbritannia peab esmatähtsaks siseturu tugevdamist ning tahab sellega seoses edasi arendada finantsteenuste, telekommunikatsiooni- ja energiaturgu ning kõiki muid üldsusele vajalikke teenuseid. Ta püüab vähendada ELi suurt tööpuudust, suurendada makromajanduslikku stabiilsust ja reformide sotsiaalset heaolusüsteemi.
  Ka Briti Euroopa-asjade minister Doug Henderson esines ELi valitsustevahelisel konverentsil (VVK) avaldusega, kus ta rõhutas, et minevikule tõmmatakse joon alla ja ELiga luuakse uued suhted.
  «Meie eesmärk on viia lõpule siseturg ning jätkata ELi laiendamist, mis võimaldab ületada Euroopa 50aastase lõhestatuse. Samuti soovime teha ühise põllumajanduspoliitika vajalikud reformid ning luua Euroopas paindliku tööturu ja vähendada töötust,» sõnas ta VVK-l. Ühtlasi väljendas ta brittide soovi viia VVK lõpule Amsterdami tippkohtumiseks, et ELi laienemine saaks alata õigel ajal. DI-BS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.