15. mai 1997 kell 22:00

Kristiine Keskus ostis lihakombinaadi hooned

Kristiine Keskus kavatseb ostetud ruumidesse rajada polüfunktsionaalse kompleksi koos kaubandus-, büroo- ning tööstuspindadega.

Kristiine Keskuse ASi juhatuse esimees Margus Reinsalu ei soovinud ostu enne esmaspäeva kommenteerida.

Tallinna lihatööstuse pankrotihalduri Mati Merimaa sõnul on pankrotihaldurid müünud veel tööstuse seadmeid kokku 4,5 miljoni krooni eest.

Müüdud vara eest on oma võlanõude saanud rahuldada Eesti Ühispank, kellele tööstus võlgnes 9--10 miljonit krooni. Raha laekumist kinnitasid nii Ühispanga asepresident Ott Karolin kui ka riskikapitali osakonna juhataja Guido Gritsenko.

Praegu ootavad veel müüki Tallinna lihatööstusele kuulunud 30 000 ruutmeetril asuvad laod Suur-Sõjamäel, mis on panditud ühele Taani firmale 1,9 miljoni krooni eest. Müümata on ka paar lihatööstuse loomade varumispunkti väljaspool Tallinna.

Peterburi tee ääres asuva amortiseerunud kinnistu ostnud Kristiine Keskuse ASi käive oli 1996. aastal 57,8 mln krooni. Kristiine Keskuse valduses on ka Hansapanga krunt Tallinna kesklinnas ja pooleliolev Pärnu mudaravila koos maaga.

Tallinna lihatööstus läks pankrotti eelmise aasta augustis, jäädes võlgu 25 miljonit krooni. Pankrotihaldurite sõnul ei õnnestu kõiki võlgu vara müügist katta.

Hetkel kuum