• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Omandireformiamet piirab juurdepääsu toimikutele

  Vladimir Viiese sõnul tuli paar päeva tagasi tema juurde üks arhiivitöötaja ja küsis luba ühes toimikus asuvate materjalide paljundamiseks. Küsitledes seda töötajat, selgus, et materjalidega soovib tutvuda sellesse mittepuutuv isik. «Olin hämmeldunud ja küsisin, kuidas see võimalik on,» rääkis Viies.
  Hiljem selgus, et juba pikemat aega on kõik asja vastu huvi üles näidanud isikud pääsenud Tallinna omandireformiametis ligi väga salajastele toimikutele. Nimetatud inimestel piisas selleks ainult avalduse täitmisest.
  «Pärast kuuldut mõistsin, miks siin käivad vanaprouad ja vanahärrad on paanikas ning kardavad ukse taha trügivaid ärimehi ja kinnisvaramaaklereid,» lausus Viies. Kui juhuisikud saavad teada kogu maja või maa loo, sugupuu ja muud salajased andmed, soovivad nad hiljem hakata omaniku esindajaks, sõnas omandireformiameti juhataja.
  Endanimelise kinnisvarabüroo omanik Hillar Viks on seisukohal, et linna omandireformiamet ei tohi informatsiooni kinni hoida. «Igasugust vabadust saab kurjasti ära kasutada, kui seda tahetakse,» lausus ta. «Lõpptulemusena hakatakse seda infot ikkagi müüma sellele, kes rohkem maksab.»
  Kui informatsiooni leviku piiramist põhjendatakse sellega, et omanikke püütakse petta, on omanikel alati õigus libamaakler või isehakanud petis ukse tagant ära saata ja pöörduda maineka kinnisvarabüroo poole, oli Viks kindel.
  Vladimir Viiese sõnul saavad kinnisvaramaaklerid ka edaspidi informatsiooni selle kohta, kas konkreetsele objektile on esitatud tagastamistaotlus ja kui kaugel on taotluse rahuldamine. Kui kinnisvarabüroo töötajal on olemas volikiri, saab ta ka õiguse teha dokumentidest koopiaid, kinnitas Viies.
  Avaldusest, volikirjadest ja sugulusdokumentidest ei tohi edaspidi koopiaid teha, kinnitas Viies. Täisdublikaatide tegemise õigus on antud ainult kohtutele ja keskkomisjonile, lisas ta.
  Edaspidi peab vara tagastamise toimikuga tutvumise avaldusel olema ka toimikut tutvustanud töötaja allkiri, kuupäev ja märge koopiate tegemise kohta. Toimikuga tutvumise avaldus kuulub säilitamisele vara tagastamise toimiku juures.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.