• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Näituste AS

  Eesti Näituste (EN) ajalugu ulatub tagasi 1995. aasta juulisse, mil asutati vabariiklik põllumajandusnäituste direktsioon. ENi peamisteks tegevusaladeks on näituste, messide, seminaride korraldamine; kultuuriürituste organiseerimine; näitusepindade kujundamine, ekspositsiooni konstruktsioonide valmistamine, rentimine ja turustamine; reklaamide kujundus ja valmistamine.
  Käesoleva aasta 4.--18. märtsini toimus ENi aktsiaemissioon, milles emiteeriti 400 000 aktsiat ja tõsteti ettevõtte aktsiakapital 16 mln kroonile. Alates eilsest, 20. maist, on EN kõik 1,6 mln aktsiat noteeritud Tallinna börsi põhinimekirjas.
  - nimetus: Eesti Näituste aktsia
  - ISIN kood: EE3100001843
  - tüüp: aktsia
  - omandivorm: eraettevõte
  - nimiväärtus: 10
  - arv: 1 600 000
  - omanikke: 325
  - börsil noteeritud: jah
  ENi aktsiakapital on 16 000 000 krooni, mis jaguneb 1,6 mln aktsiaks nimiväärtusega 10 kr. Kõik aktsiad on nimelised ning omavad võrdseid õigusi.
  Erastamisagenturi poolt 1995. aastal korraldatud erastamiskonkursil müüdi 51% ettevõtte aktsiatest ASile Eferelt ja moodustati AS Eesti Näitused. Samal aastal müüdi riigi valdusse jäänud 49% aktsiatest avaliku müügi teel.
  Möödunud aasta 21. oktoobrist kuni üleeilseni, 19. maini, kaubeldi ENi aktsiatega Tallinna börsi vabaturul. Aktsia hind tõusis selle aja jooksul 45--50 kroonilt ligi 80 kroonile. ENi aktsia P/E suhe oli eile 9.
  Ettevõtte juhataja Igor Pihela omab 100% enamusomaniku ASi Eferelt aktsiatest. Isiklikult ja läbi ASi Eferelt omab Igor Pihela 40% ENi aktsiatest.
  ENi aktsiate ostmisega kaasnevad riskid: -- majanduspoliitiline risk -- ettevõtte tegevus sõltub kogu majanduse arengust ja kasvust; -- investeerimisrisk -- aktsia hind sõltub paljudest teguritest; -- likviidsusrisk -- kuigi aktsia on noteeritud börsi põhinimekirjas, ei ole tagatud suuremahuliste tehingute sooritamine soovitud hinnaga igal hetkel; -- enamusaktsiate omanik -- enam kui poolte aktsiate omanikuna on ASil Eferelt täielik kontroll ettevõtte tegevuse üle.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.