• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Näituste AS

  Eesti Näituste (EN) ajalugu ulatub tagasi 1995. aasta juulisse, mil asutati vabariiklik põllumajandusnäituste direktsioon. ENi peamisteks tegevusaladeks on näituste, messide, seminaride korraldamine; kultuuriürituste organiseerimine; näitusepindade kujundamine, ekspositsiooni konstruktsioonide valmistamine, rentimine ja turustamine; reklaamide kujundus ja valmistamine.
  Käesoleva aasta 4.--18. märtsini toimus ENi aktsiaemissioon, milles emiteeriti 400 000 aktsiat ja tõsteti ettevõtte aktsiakapital 16 mln kroonile. Alates eilsest, 20. maist, on EN kõik 1,6 mln aktsiat noteeritud Tallinna börsi põhinimekirjas.
  - nimetus: Eesti Näituste aktsia
  - ISIN kood: EE3100001843
  - tüüp: aktsia
  - omandivorm: eraettevõte
  - nimiväärtus: 10
  - arv: 1 600 000
  - omanikke: 325
  - börsil noteeritud: jah
  ENi aktsiakapital on 16 000 000 krooni, mis jaguneb 1,6 mln aktsiaks nimiväärtusega 10 kr. Kõik aktsiad on nimelised ning omavad võrdseid õigusi.
  Erastamisagenturi poolt 1995. aastal korraldatud erastamiskonkursil müüdi 51% ettevõtte aktsiatest ASile Eferelt ja moodustati AS Eesti Näitused. Samal aastal müüdi riigi valdusse jäänud 49% aktsiatest avaliku müügi teel.
  Möödunud aasta 21. oktoobrist kuni üleeilseni, 19. maini, kaubeldi ENi aktsiatega Tallinna börsi vabaturul. Aktsia hind tõusis selle aja jooksul 45--50 kroonilt ligi 80 kroonile. ENi aktsia P/E suhe oli eile 9.
  Ettevõtte juhataja Igor Pihela omab 100% enamusomaniku ASi Eferelt aktsiatest. Isiklikult ja läbi ASi Eferelt omab Igor Pihela 40% ENi aktsiatest.
  ENi aktsiate ostmisega kaasnevad riskid: -- majanduspoliitiline risk -- ettevõtte tegevus sõltub kogu majanduse arengust ja kasvust; -- investeerimisrisk -- aktsia hind sõltub paljudest teguritest; -- likviidsusrisk -- kuigi aktsia on noteeritud börsi põhinimekirjas, ei ole tagatud suuremahuliste tehingute sooritamine soovitud hinnaga igal hetkel; -- enamusaktsiate omanik -- enam kui poolte aktsiate omanikuna on ASil Eferelt täielik kontroll ettevõtte tegevuse üle.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.