«Oleme otsustanud spetsialiseeruda värske broileriliha müügile,» kommenteeris Talleggi peadirektor Ants Käsper. Ta lisas, et pärast investeeringute tegemist on võimalik tapetud broilerid kohe jahutada ja hoida kuni tarbimiseni +4 °C piires, mis vastab üldistele nõuetele.
Kuigi külmutusseadmete paigaldamine ja ekspeditsioonitsehhi uuendamine on seotud isekasvatatud broilerite kvaliteetse säilitamisega, on ettevõte viimasel ajal linnukasvatust impordi arvel vähendanud. Tallegg ostab sisse ühe kolmandiku toormest, sõnas Käsper.
Ta lisas, et sisseostetava liha hulk on ettevõttes pidevalt kasvanud, kuna isekasvatatud kanalihast toodete valmistamine toodab kahjumit. Praegu valitseb linnulihatoodete turul olukord, kus näiteks Talleggi kanakotletid koosnevad osaliselt võõramaisest, osalt kodumaisest kanalihast.
Talleggi eelmise aasta käive oli 150 miljonit krooni ja puhaskasum 6 miljonit krooni. Ants Käsper tunnistas, et ettevõtte kasumi taga oli kohaliku linnukasvatuse tugev kärpimine. «Võib-olla on asi ka selles, et me ei oska neid numbreid nii hästi peita,» lisas ta samas.
Käesoleva aasta esimese kolme kuuga teenis Tallegg kolm miljonit krooni puhaskasumit, aasta lõpuks prognoosib ettevõte 200 miljoni kroonist netokäivet ja 10 miljoni krooni suurust puhaskasumit.