• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallegg investeerib värskesse linnulihasse

  «Oleme otsustanud spetsialiseeruda värske broileriliha müügile,» kommenteeris Talleggi peadirektor Ants Käsper. Ta lisas, et pärast investeeringute tegemist on võimalik tapetud broilerid kohe jahutada ja hoida kuni tarbimiseni +4 °C piires, mis vastab üldistele nõuetele.
  Kuigi külmutusseadmete paigaldamine ja ekspeditsioonitsehhi uuendamine on seotud isekasvatatud broilerite kvaliteetse säilitamisega, on ettevõte viimasel ajal linnukasvatust impordi arvel vähendanud. Tallegg ostab sisse ühe kolmandiku toormest, sõnas Käsper.
  Ta lisas, et sisseostetava liha hulk on ettevõttes pidevalt kasvanud, kuna isekasvatatud kanalihast toodete valmistamine toodab kahjumit. Praegu valitseb linnulihatoodete turul olukord, kus näiteks Talleggi kanakotletid koosnevad osaliselt võõramaisest, osalt kodumaisest kanalihast.
  Talleggi eelmise aasta käive oli 150 miljonit krooni ja puhaskasum 6 miljonit krooni. Ants Käsper tunnistas, et ettevõtte kasumi taga oli kohaliku linnukasvatuse tugev kärpimine. «Võib-olla on asi ka selles, et me ei oska neid numbreid nii hästi peita,» lisas ta samas.
  Käesoleva aasta esimese kolme kuuga teenis Tallegg kolm miljonit krooni puhaskasumit, aasta lõpuks prognoosib ettevõte 200 miljoni kroonist netokäivet ja 10 miljoni krooni suurust puhaskasumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.