• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurbritannias ja USAs täna pühad

  Reedel alustas dollar Euroopa turgudel oma viimaste päevade tavapärastes vahemikes -- alla 116 jeeni ja üle 1,69 marga (13,72 kr). Pika nädalavahetuse ootuses (Suurbritannias ja USAs on täna pühad) erilist huvi dollari vastu ei ilmutatud. Diilerite sõnul jäid mitmed pangad kauplemisest hoopis eemale. Turgude peamine huvi oli suunatud naelsterlingile. Neljapäeval ostis ühe briti panga diiler seoses ühe swap-tehinguga eksikombel müümise asemel 200 või 300 mln naela väärtuses DEMe ja oli sunnitud hiljem kaks korda rohkem naelsterlingeid müüma. Ootamatu naelte üleujutus turul viis kursi kiiresti alla. Õli valasid tulle ka kuulujutud, et Inglise Panga presidenti, Eddie George'i, kelle tähtaeg lõpeb järgmisel aastal, tagasi ei valita. Reedel viimane uudis enam naela kurssi ei mõjutanud, sest risk võeti arvesse juba neljapäeval. Reede õhtul oli naela kurss umbes 22,04 krooni.
  Jaapani rahandusministeeriumi mõjuvõimas ametnik E. Sakakibara (tuntud hüüdnimega Mr Jeen) väitis kommenteerides Jaapani rahapoliitikat lähiajal, et kui Jaapani keskpank tõstabki lähiajal diskontomäära, jääb see väga madalaks. Ametnik toonitas, et ta on praeguse valuutakursiga rahul ja nii on ka USA rahandusministeerium.
  Äärmiselt volatiilse turu tingimustes lõpetas dollar Euroopas kursiga 13,53 krooni.
  Soome marga kursiks jäi reedel 2,65 krooni. Rootsi kroon langes 1,78 kroonini.
  Hansapanga aktsia maksis reedel Helsingi börsil 49,00 marka (129,85 krooni). Ühispanga aktsia sulgemishinnaks jäi 19,00 marka (50,35 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.