• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suvine aktsiaturg võib tuua ootamatusi

  Hansapanga peaanalüütiku Katrin Kaarli sõnul oli eelmise aasta hinnalangus tingitud börsisüsteemi käivitamisest, mis tekitas maaklerites mõningast ebakindlust. Sellel aastal samasugust hinnalangust oodata ei ole, lausus Kaarli.
  Hoiupanga analüütik Martti Singi prognoosis suveks kauplemisaktiivsuse langust, sest investorid võtavad endale puhkust. Samas ei ennustanud Singi turul valdavat ühesuunalist hinnaliikumist, võimalikud on nii tõusud kui langused. «Turu kõikumine võib tulla suur, sest madala kauplemisaktiivsuse tõttu võib ühe investori ostu- või müügihuvi aktsia hinda oluliselt mõjutada,» lausus ta.
  «Sellelt suvelt ootan ootamatusi. Toimub kindlasti hindade liikumine üles või alla, stabiilsust ma ei prognoosi,» ütles ICI Trusti maakler Sven Kunsing.
  Kui senini on kogu väärtpaberiturul hinnad liikunud ühes suunas, siis suveperioodil kujunevad välja tõusjad ja langejad, ütles Ühispanga analüütik Urmas Simson.
  Põhjusena, millest tulenevalt hinnad liikuma hakkavad, nimetas Simson ettevõtete poolaasta majandustulemusi.
  Martti Singi ütlusel võib aktsiaturul positiivseid hinnanihkeid tekitada ettevõtete selle aasta kasumiprognooside ümbervaatamine pärast poolaasta majandustulemuste selgumist.
  Ka kinnitas Singi, et juhul, kui investorid on kasumiprognooside ümbervaatamisega oma senistes investeeringutes juba arvestanud, siis hinnad ei muutu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.