• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luba kasutada Soome praamlaeva

  Teede- ja sideministeeriumi asekantsler Viktor Palmet lausus, et meresõidukoodeksi järgi ei tohi välisriigi lippu kandev laev teise riigi sadamate vahel vedada selle riigi kaupa. «Seda loomulikult juhul, kui valitsus ei otsusta teisiti,» lisas ta.
  Palmeti sõnul on Värdo puhul tegemist Soome lippu kandva praamlaevaga, mis peaks hakkama tegema reise mandri, Hiiumaa ja Vormsi vahel. Saarte Liinid rendib laeva Ahvenamaalt ning on selle omakorda allrendile andnud ASile Saaremaa Laevakompanii.
  Et Eestis puudub praegu praamlaev, mis nimetatud marsruudil võiks vedusid korraldada, on Saarte Liinid sunnitud seda laeva kasutama. Seetõttu esitaski ministeerium valitsusele taotluse, et viimane annaks Saarte Liinidele loa praamlaev kasutusele võtta.
  RASi Saarte Liinid tegevdirektor Ants Tammleht lausus, et firma soovib Värdo laeva soomlastelt ära osta. Värdo avaliku konkursi korras müükipanek tähendaks aga, et Soomest laekub müügikonkursile rikkamaid ostjaid kui Saarte Liinid. Seetõttu on ainus viis praamlaeva kasutada teda rentides, lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.