28. mai 1997 kell 22:00

Amserv Grupi AS

Amserv Grupi AS on eraomandis olev aktsiaselts, mis tegeleb sõiduautode maaletoomise, müügi ja hooldusega; autotarvikute ja varuosade maaletoomise ja hulgimüügiga ning autode rendi ja liisinguga. Amserv Grupp esindab oma tütarettevõtete kaudu kaht maailmas tuntud automarki: Toyotat ja Opelit. Mõlemad margid kuulusid 1996. aastal 10 Eestis enimmüüdud automargi hulka. Lisaks esindatakse tuntud autotarvikute rühmi, nagu näiteks Boschi varuosad, Michelini ja Rikeni rehvid, Mobili õlid jms.

Teisipäevast, 27. maist kuni 6. juunini kestval Amserv Grupi ASi aktsiate avalikul aktsiaemissioonil laseb ettevõtte välja 100 000 uut lihtaktsiat nominaalhinnaga 10 krooni. Aktsia müügihind kestval emissioonil on 97 krooni. Kõik Amserv Grupi aktsiad on üheliigilised. Pärast emissiooni on ettevõtte juhtkonnal kavas taotleda Amserv Grupi aktsiate noteerimist Tallinna väärtpaberibörsil.

Amserv Grupi aktsiakapital tõuseb toimuva emissiooni käigus seniselt 2 894 000 kroonilt 3 894 000 kroonile.

Emitent koos tütarettevõtetega moodustab kontserni, mille emaettevõtteks on Amserv Grupi AS. 1996. aasta lõpu seisuga kuulub kontserni 8 tütarettevõtet: AS Amserv Auto (osalus 97%), AS Ascar Tallinn (95%), AS Autorex (51%), AS Refit (83%), AS Stendert (100%), AS Valoor (46%), AS Amserv Pärnu (97%) ja AS Ascar Pärnu (100%).

Ettevõtte nõukogusse kuuluvad Raivo Aavisto (esimees), Aare Tark ja Toomas Villems ning juhatusse Raivo Kütt (esimees), Virge Aas ja Mart Mägi.

1996. aastal müüsid kontserni tütarettevõtted 375 uut Toyotat ja 180 uut Opelit.

Toyotade müügi ja hoolduse vallas on konkurendiks AS ELKE-Auto ja Opelite vallas AS Baltmotors ja AS Carring.

Kontserni kuuluvates ettevõtetes töötas 1996. aasta lõpus 146 töötajat. Aasta jooksul arvestati neile palka ja puhkusetasusid kokku summas 9,47 mln kr ehk keskmiselt 65 000 kr inimese kohta.

Hetkel kuum