2. juuni 1997 kell 22:00

Ookeani eksjuht kahtluse all

Majanduspolitsei kahtlustab pankrotistunud riigiaktsiaseltsi Ookean endist laevastikudirektorit Aksel Siimeri kümnete miljonite kroonide riisumises.

Eile algatas majanduspolitsei Siimeri vastu kriminaalasja, kahtlustades teda ametiseisundi kuritarvitamises ja riisumises.

Siseminister Robert Lepiksoni sõnul kahtlustab politsei Siimerit üheksa riigile kuulunud laeva müümises alla bilansilise omahinna. Lepikson ütles esile riigikogus esinedes, et Siimer võis sellelt tehingult teenida 23 miljonit krooni.

Majanduspolitsei sai materjalid võimalike kuritarvituste kohta Ookeanis 20. mail. Ookeani endist juhtkonda kahtlustatakse riigiaktsiaseltsi vara müümises alla omahinna, väidetavalt omandasid firma endised juhid nõnda miljoneid kroone.

Majanduspolitseile esitatud informatsioon tugineb RASi Ookean pankrotihaldurite teabele.

Märtsis kaitsesid pankrotistunud kalatööstusettevõtte RAS Ookean võlausaldajad nõudeid 336,9 miljoni krooni eest ehk poole vähem, kui neid oli esitatud. Kokku esitasid kreeditorid Ookeani vastu üle 3500 nõude summas 675,5 miljonit krooni.

Kohtuvaidlustesse takerdunud pankrotiprotsess on kestnud poolteist aastat. BNS

Hetkel kuum