8. juuni 1997 kell 22:00

Raadit pakutakse välismaalastele

Tartu endise sõjaväelennuvälja haldaja ASi Tartu Raadi Lennujaam omanike -- Tartu linna, Tartu valla ja Luunja valla -- esindajad otsustavad sel nädalal, kuidas ettevõte erastada, ütles Tartu abilinnapea Anto Ili.

«Määratleme erastamistingimused,» rääkis Ili, kes esindab Tartu linna Tartu Raadi lennujaamas. «Eelkõige puudutavad need müügihinda. Üks võimalus on, et lennuvälja rahvusvahelise pakkumise korraldab erastamisagentuur.» Ili sõnul koostavad Raadi lennuvälja omanikud ilmselt erastamisagentuurile ametliku pöördumise, milles paluvad esitada agentuuripoolsed tingimused.

Tartu linnavolikogu otsustas eelmisel neljapäeval võõrandada linnale kuuluvad aktsiad rahvusvahelise pakkumise teel. Tartu ja Luunja vald on aktsiatest loobumise otsuse vastu võtnud juba aastavahetusel. Tartu Raadi lennujaama osanikud on kolm omavalitsust võrdseis osades.

Luunja vallavalitsuse majandusnõunik, valla esindaja Tartu Raadi lennujaamas Raivo Tarik ütles, et rahvusvahelises pakkumises ei teki kahtlust. Seda ei pea tingimata korraldama erastamisagentuur, vaid selleks loodud komisjon,» rääkis Tarik

Raadi lennujaama aktsiakapital on üle 46 mln krooni, millest suurema osa -- 41 mln kr -- moodustab kasutult seisev 3km maandumisrada. Raadi lennuvälja suurus on 610 ha. ÄP

Hetkel kuum