9. juuni 1997 kell 22:00

Kriminaalasi jääb tulemata

Riigiprokuröri asetäitja Alar Kirs märkis, et võimalik kriminaalasi Lepiksoni suhtes ei aeguks, kui süüdistusmaterjal jõutaks võtta kohtumenetlusse enne 10. juulit. Siis möödub viis aastat Lepiksoni lahkumisest ASist Avantek International.

Kirsi sõnul on see aga võimatu, sest pärast kriminaalasja algatamist seisab ees kohtueelne uurimine. Prokuratuur ei saanud keelduda materjalide täiendavast uurimisest, sest kahtlused Lepiksoni suhtes on olemas, ütles Kirs.

Lepiksoni metallimüügi raha omastamises süüdistava Avantek Internationali esindaja vandeadvokaat Margus Heek ütles, et kuriteo aegumine ei muuda midagi. Küsimus on tema sõnul selles, kas inimene, kes on toime pannud kriminaalkuriteo, sobib tsiviliseeritud Euroopa riigi siseministriks.

Hetkel kuum