• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veeber jäi kindlaks

  Süüdistuskokkuvõtte kohaselt süüdistatakse Veeberit selles, et ta ASi Giga ainuomanikuna võltsis ja fabritseeris 1993. ja 1994. a Giga ning olematu ASi Toruarmatuur vahelisi müügilepinguid, mille tulemusel vähendas firma maksustatavaid tulusid. Väidetavalt jäi riigil seetõttu tulu- ning käibemaksu saamata kokku 793 706 krooni. Kriminaalkoodeksi järgi võib selle eest karistada vabadusekaotusega 3--7 aastat.
  Süüdistuskokkuvõtte kohaselt vormistas Veeber töötasude väljamaksmise Gigas tööd teinud isikutele fiktiivsete dokumentide alusel, jättes tasumata sotsiaalmaksu ligi 50 000 ja ravikindlustusmaksu ligi 15 000 krooni.
  Süüdistus kelmuses põhineb sellel, et Veeber esitas 1994. a märtsis ASi Tartu Jõujaam raamatupidamisele annuleeritud arve ning Giga omandas seetõttu pettuse teel 8669 krooni väärtuses ASi Tartu Jõujaam aktsiaid.
  Kriminaalprotsess Veeberi üle jätkus eile tunnistajate ärakuulamisega. Giga raamatupidamist revideerinud Tartu linna maksuameti revident Marvi Ivainen ütles, et Giga ja Toruarmatuuri müügilepingud äratasid kahtlust eri allkirjadega. «Hilisem kontroll näitas, et Toruarmatuuri nimelist firmat ettevõtteregistris pole,» rääkis Ivainen.
  Ivaineni sõnul revideeriti raamatupidamisdokumente Tartu majanduspolitseis, politsei ei olnud aga Gigast ära toonud kõiki raamatupidamisdokumente.
  Tartu maksuamet esitas mullu maksurevisjoni aruande põhjal Gigale ettekirjutuse, milles nõudis riigimakse koos intressiga 1,6 mln kr ulatuses. Veeber vaidlustas maksuameti ettekirjutuse ja võitis protsessi Tartu ringkonnakohtus. Tartu linna maksuameti direktor tühistas oma ettekirjutuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.