• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veeber jäi kindlaks

  Süüdistuskokkuvõtte kohaselt süüdistatakse Veeberit selles, et ta ASi Giga ainuomanikuna võltsis ja fabritseeris 1993. ja 1994. a Giga ning olematu ASi Toruarmatuur vahelisi müügilepinguid, mille tulemusel vähendas firma maksustatavaid tulusid. Väidetavalt jäi riigil seetõttu tulu- ning käibemaksu saamata kokku 793 706 krooni. Kriminaalkoodeksi järgi võib selle eest karistada vabadusekaotusega 3--7 aastat.
  Süüdistuskokkuvõtte kohaselt vormistas Veeber töötasude väljamaksmise Gigas tööd teinud isikutele fiktiivsete dokumentide alusel, jättes tasumata sotsiaalmaksu ligi 50 000 ja ravikindlustusmaksu ligi 15 000 krooni.
  Süüdistus kelmuses põhineb sellel, et Veeber esitas 1994. a märtsis ASi Tartu Jõujaam raamatupidamisele annuleeritud arve ning Giga omandas seetõttu pettuse teel 8669 krooni väärtuses ASi Tartu Jõujaam aktsiaid.
  Kriminaalprotsess Veeberi üle jätkus eile tunnistajate ärakuulamisega. Giga raamatupidamist revideerinud Tartu linna maksuameti revident Marvi Ivainen ütles, et Giga ja Toruarmatuuri müügilepingud äratasid kahtlust eri allkirjadega. «Hilisem kontroll näitas, et Toruarmatuuri nimelist firmat ettevõtteregistris pole,» rääkis Ivainen.
  Ivaineni sõnul revideeriti raamatupidamisdokumente Tartu majanduspolitseis, politsei ei olnud aga Gigast ära toonud kõiki raamatupidamisdokumente.
  Tartu maksuamet esitas mullu maksurevisjoni aruande põhjal Gigale ettekirjutuse, milles nõudis riigimakse koos intressiga 1,6 mln kr ulatuses. Veeber vaidlustas maksuameti ettekirjutuse ja võitis protsessi Tartu ringkonnakohtus. Tartu linna maksuameti direktor tühistas oma ettekirjutuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.