• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohv odavneb kiiresti

  Kohvihinnad maailma juhtivatel börsidel on langenud viimaste nädalate jooksul dramaatiliselt. Keskmine Robusta hind oli 30. mail 120,38 USA senti nael. Kolmapävaks oli see langenud 87,78 sendini ehk 27%. Arabica hetkehind New Yorgi kohvi-, suhkru- ja kakaobörsil langes selle aja jooksul koguni 33%, 323,50 sendilt 216,00 sendini naelast. Kui esialgne langus oli tingitud kasumivõtmisest, siis viimastel päevadel on see tingitud külmaohu kadumisest Brasiilia peamistes kohvikasvatusregioonides. Viimaste kuude hinnaralli rajanes peamiselt spekulatsioonidel prognoositavast külmast talvest Brasiilias (tähtsaim Arabica kasvataja), mis võib kahjustada kohviistandikke. Spekulatsioonide tulemusena tõusis kohvi hind viimase 20 aasta kõrgeimale tasemele. Nüüd, kus talv lõunapoolkeral on alanud, on ilmad pehmemad, kui sünoptikud prognoosisid, ning lähiajal külmakahjustusi oodata ei ole. Samas on röstijad lähiajaks varusid täiendanud ning praeguse hinnataseme juures ei ole neil erilist huvi laoseisu parandada. Lähiajal on oodata turule hoopis uusi laadungeid, sest kasvatajad üritavad võtta praeguselt hinnatasemelt maksimumi. Arvata võib, et kuni sügiseni jääb kohviturg siiski võrdlemisi kõikuvaks, sest sellistes tingimustes on kuulujuttudel väga suur mõju ning varud nii tootjate kui ka tarbijate ladudes on viimase 20 aasta väikseimad.
  Vase hind tõusis kolmapäeval viimase aasta kõrgeimale tasemele. Vase kolme kuu lepingute sulgemishinnaks Londoni metallibörsil kujunes 2561 dollarit tonn, mis oli peaaegu 2% kõrgem teisipäevasest. Ebaühtlaste tarnete tõttu tõusid preemiad spot-tehingutelt 102,50 dollarini tonn.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.