• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meie Oma Saare Maa

  Saarlased on visad ja jonnakad. Oma asja ajama. Saaremaal on läbi aegade kõrvuti tegutsenud 3 raadiojaama, 2 TV-stuudiot ja peotäis ajalehti. Pisemate üritajate väljasuremise järel on turule jäänud kaks kanget -- Meie Maa ja Oma Saar.
  Omaaegse Kommunismiehitaja ja Saarte Hääle järeltulijana oli Oma Saarel parem stardipositsioon, ta võis kindel olla saarlaste konservatiivsusele, kes niisama lihtsalt oma harjumusi ei muuda ja paati ei vaheta.
  Kaua kiratsenud Meie Maa hakkas edenema, kui lehe ostis omal ajal ka Saarte Häält jahtinud välissaarlase Arne Pagili firma Saaremaa Raadio.
  Sealtpeale jätkus kaika tirimine igal rindel. Mõlema lehe omanikud ihkasid Saaremaa ajakirjanduslevi agentuuri. Kõvem oli Oma Saar. Konkurendid ei mahtunud ära ühte trükikotta. Nüüd on mõlemal isiklik trükiasutus. Omasaarlased said Bornholmi sõpruslehe abil mullu püsti oma trükikoja. Ka Meie Maa tähetund on lähedal. ME Saarte Trükikoda ostukonkursi läbis edukalt Pagili firma. Mis tuleb edasi, näitab aeg.
  Lugeja jaoks võib lehtede konkureerimine küll tulu tõstvana paista, ometi on sellega jõutud tasemeni, kust palju enam edasi ei suudeta. Konkurendi ületrumpamisega kurnatakse rohkem iseennast. Teisalt -- ajakirjanike üleküllusega Saaremaa kiidelda ei saa. Kirjutajad on sisulise kvaliteedi huvides upitanud lehtede ühinemise ideed. Pilamisi pakuti ka nime -- Meie Oma Saare Maa. Ajakirjanikud oleks ammu nõus ühises tsunftis töötama, omanikud paraku mitte.
  Kompromissidega äri edendamine ei tundu sealmail kirjastajaile vastuvõetav olevat. Olgugi et jagamine tõotab suuremat tulu, näib meelepärasem iga hinna eest oma asjast kinni hoida ja vaimusilmas konkurenti välja suremas näha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.