• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meie Oma Saare Maa

  Saarlased on visad ja jonnakad. Oma asja ajama. Saaremaal on läbi aegade kõrvuti tegutsenud 3 raadiojaama, 2 TV-stuudiot ja peotäis ajalehti. Pisemate üritajate väljasuremise järel on turule jäänud kaks kanget -- Meie Maa ja Oma Saar.
  Omaaegse Kommunismiehitaja ja Saarte Hääle järeltulijana oli Oma Saarel parem stardipositsioon, ta võis kindel olla saarlaste konservatiivsusele, kes niisama lihtsalt oma harjumusi ei muuda ja paati ei vaheta.
  Kaua kiratsenud Meie Maa hakkas edenema, kui lehe ostis omal ajal ka Saarte Häält jahtinud välissaarlase Arne Pagili firma Saaremaa Raadio.
  Sealtpeale jätkus kaika tirimine igal rindel. Mõlema lehe omanikud ihkasid Saaremaa ajakirjanduslevi agentuuri. Kõvem oli Oma Saar. Konkurendid ei mahtunud ära ühte trükikotta. Nüüd on mõlemal isiklik trükiasutus. Omasaarlased said Bornholmi sõpruslehe abil mullu püsti oma trükikoja. Ka Meie Maa tähetund on lähedal. ME Saarte Trükikoda ostukonkursi läbis edukalt Pagili firma. Mis tuleb edasi, näitab aeg.
  Lugeja jaoks võib lehtede konkureerimine küll tulu tõstvana paista, ometi on sellega jõutud tasemeni, kust palju enam edasi ei suudeta. Konkurendi ületrumpamisega kurnatakse rohkem iseennast. Teisalt -- ajakirjanike üleküllusega Saaremaa kiidelda ei saa. Kirjutajad on sisulise kvaliteedi huvides upitanud lehtede ühinemise ideed. Pilamisi pakuti ka nime -- Meie Oma Saare Maa. Ajakirjanikud oleks ammu nõus ühises tsunftis töötama, omanikud paraku mitte.
  Kompromissidega äri edendamine ei tundu sealmail kirjastajaile vastuvõetav olevat. Olgugi et jagamine tõotab suuremat tulu, näib meelepärasem iga hinna eest oma asjast kinni hoida ja vaimusilmas konkurenti välja suremas näha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi