15. juuni 1997 kell 22:00

Vilniuse börsil üle kahe nädala taas tõus

Kogu nädala jooksul oli Olainfarm ainus huvipakkuv väärtpaber Riia börsil. Nii ka reedel. Taas suurim käive ja hind uuesti 2,09 peal. Usutavasti läheb lugu sel nädalal edasi, kuna reede õhtul avaldas Olainfarm uue I kvartali kasumi -- 500 000 latti -- ning see võib hinna uuesti üles viia.

Muudest väärtpaberitest kaubeldi enam Unibankaga, mis kaotas 11 santiimi 3,22 latini. Börsi kogukäive oli 70 000 latti ja Saule indeks langes 1,72%.

Vilniuse börsil oli üle hulga aja tõusupäev. Eilne tõusukolmik Hermis-Merelaevandus-Kalnapilis suutis turu enda järel üles vedada ning Litin-A päevamuutus oli +1,31%. Käive jäi siiski napiks 390 000. Maaklerite kommentaarid olid kohe optimistlikumad ka tuleviku suhtes.

«Kellele on vaja Altai Telekomi, kui võib võtta AT&T!» oli Vene maaklerite reedene nukker kommentaar . Kauplemine oli tagasihoidlik (käive vaid 20 mln USDd), kuna välisinvestoritel oli koduski piisavalt tegemist. RTS-indeks tõusis õhtuks 364,78ni ehk 0,23% (nädala muutus +1,06%). Enim kaubeldi Tatnefti ja Lukoili aktsiatega.

Hetkel kuum