• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Omandivaidlus EKE Projekti maja üle kestab edasi

  Viimati käidi maja pärast kohut tänavu juuni alguses, mil Tallinna halduskohus lõpetas haldusõigusrikkumise asja menetluse ASi Hansa Maja direktori Ülo Reimi suhtes haldusõigusrikkumise koosseisu puudumise tõttu. Märtsis koostas Tallinna kesklinna välipolitsei juhtivinspektor Eilar Saar Reimi kohta haldusõigusrikkumise protokolli selles, et tema korraldusel oli Liivalaia 12 maja V korrusel OÜ EKE Projekt kasutuses oleva kahe ruumi uksed eest ära tõstetud, elekter välja lülitatud ning telefoniliinid lahti ühendatud.
  Halduskohus leidis, et politsei protokoll koostati Ülo Reimile kui ametiisikule, kes ei ole aga haldusõigusrikkumise seadustiku mõttes rikkumise objekt. Ametiisikut saab haldusvastutusele võtta üksnes nende õigusaktide järgimata jätmise eest, mille täitmine tema ametikohustuste hulka kuulub.
  Kohus leidis samuti, et OÜ EKE Projekti poolt väidetavalt tekitatud kahju 8270 krooni pole piisavalt tõestatud.
  1992. aastal Eesti Külaehituse (EKE) ja EKE Projekti vahel alanud omandivaidlus, millesse 1994. aastal pärast maja müüki kaasati ka Hansapank, on ajendanud juba enam kui 15 kohtuasja. Liivalaia 12 hoone võõrandamisele pani Tallinna linnakohus kohtutõkendina võõrandamiskeelu 1995. aasta veebruaris, mil võeti menetlusse EKE Projekti ja Eestimaa talupidajate keskliidu hagi ASi Eesti Külaehitus ja Hansapanga vahel oktoobris 1994 sõlmitud maja ostu-müügilepingu kehtetuks tunnistamiseks.
  Tänavu aprillis esitas talupidajate keskliit taotluse hagist loobumise kohta, mille kohus ka rahuldas.
  Hansapank on asunud seisukohale, et OÜ EKE Projekt ei ole üldse õigustatud vaidlustama Liivalaia 12 ostu-müügilepingut, sest tema subjektiivseid õigusi sellega ei rikutud. Hansapanga esindaja vandeadvokaat Jüri Raidla on korduvalt toonitanud, et OÜ EKE Projekt ei ole kunagise hoonekasutaja PI EKE Projekt õigusjärglane. Seda on kinnitanud ka mitu kohtulahendit riigikohtuni välja. PI EKE Projekt asutaja ja ainuomanik on AS EKE, kes ka hoone Hansapangale müüs.
  Tallinna ringkonnakohtu otsusega ongi OÜ EKE Projekt likvideeritud, tema asemele on aga asunud kohtuvaidlusse ASi EKE ja Hansapangaga ASid EKE Projekt Majura ja Kaasom. Nii OÜ EKE Projekt kui ka ASi EKE Projekt Majura juhatuse esimees on Rein Kontus. ASi Kaasom juhatuse esimeheks on Vello Teslon, kes esindas OÜ EKE Projekt ka viimati halduskohtus, kus arutati Hansa Maja direktori Ülo Reimi väidetavat haldusõigusrikkumist.
  Järgmine kohtuistung Liivalaia 12 omandiküsimus on kavandatud tänaseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.