• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RTS rekordiline USA turgude languse toel

  Lätis jätkus esmaspäeval langus. Ametliku nimekirja ainsaks tõusjaks oli Staburadze (+0,4%, 2,7 latti). Unibanka langes taas 3,1%, 3,12-le, kuid käive jäi tagasihoidlikuks. Ligi poole börsikäibest tegi taas Olainfarm, mis järjekordselt tõusis 2,40-le. Oli ka kaks uustulnukat, Liepaja Nafta ja Riia juveelitehas, millega aga ühtegi tehingut ei tehtud. Saule indeks langes 1,82% ning esialgu ei paista ühtegi põhjust edasise languse peatumiseks.
  Vilniuse börsi põhinimekiri eile langes hoolimata Hermise tõusust 185 litile. Tõsi, Hermise käive jäi tavatult madalaks. A-nimekiri tõusis siiski tubli protsendi. Põhilisteks tõukajateks olid nagu eelmisel nädalalgi, LISCO ja Balti laevatehased. Ekranas ja Snaige olid samas kaotajate poolel. Optimismi börsi tõus siiski ei tekita, oodata on senise käibe- ja hinnataseme püsimist.
  Vene RTS-süsteemis elavnes kauplemine tublisti -- päevakäive 55 miljonit dollarit ning meeleolu börsil oli tugevalt optimistlik. Head uudised ergutasid mitmeid: Lukoil, Sberbank, Mosenergo tõusid. Ligi protsendi langes ÜES ühe suure müügitehingu tõttu. RTS-indeks tõusis 1,16%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.