16. juuni 1997 kell 22:00

RTS rekordiline USA turgude languse toel

Lätis jätkus esmaspäeval langus. Ametliku nimekirja ainsaks tõusjaks oli Staburadze (+0,4%, 2,7 latti). Unibanka langes taas 3,1%, 3,12-le, kuid käive jäi tagasihoidlikuks. Ligi poole börsikäibest tegi taas Olainfarm, mis järjekordselt tõusis 2,40-le. Oli ka kaks uustulnukat, Liepaja Nafta ja Riia juveelitehas, millega aga ühtegi tehingut ei tehtud. Saule indeks langes 1,82% ning esialgu ei paista ühtegi põhjust edasise languse peatumiseks.

Vilniuse börsi põhinimekiri eile langes hoolimata Hermise tõusust 185 litile. Tõsi, Hermise käive jäi tavatult madalaks. A-nimekiri tõusis siiski tubli protsendi. Põhilisteks tõukajateks olid nagu eelmisel nädalalgi, LISCO ja Balti laevatehased. Ekranas ja Snaige olid samas kaotajate poolel. Optimismi börsi tõus siiski ei tekita, oodata on senise käibe- ja hinnataseme püsimist.

Vene RTS-süsteemis elavnes kauplemine tublisti -- päevakäive 55 miljonit dollarit ning meeleolu börsil oli tugevalt optimistlik. Head uudised ergutasid mitmeid: Lukoil, Sberbank, Mosenergo tõusid. Ligi protsendi langes ÜES ühe suure müügitehingu tõttu. RTS-indeks tõusis 1,16%.

Hetkel kuum