• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lätis nüüd kah ametlik börsiindeks

  Kauplemine Riia börsil elavnes eile mõnevõrra. Kogukäive tõusis 66 000 latini, Aktiivsemad olid Kaija, Olainfarm, Staburadze ja üllatuslikult Strenci metsakombinaat. Olainfarm tõusis 2,50ni ning ka Kaija lisas kaks santiimi. Staburadze seevastu langes. Riia börsil võeti täna kasutusele ametlik indeks, kuhu kuuluvad kõik põhi- ja aktiivsemad lisanimekirja aktsiad. Indeksit arvutatakse seisust 100 = 2. aprill 1996 ning täna tõusis see ligi protsendi 379,98 punktini.
  Vilniuse börs kaotas lühikese aktiivsuse järel taas pinna jalge alt. Käive langes alla 170 000 liti, põhinimekiri küll tõusis, ent A-nimekiri langes 15 punkti. Suurematest muutustest on mainimisväärt Vilniaus Vingise kiire langus suhteliselt suure (30 000 litti) käibe juures.
  Vene RTS-süsteemis käis eile kibe töö. Käive oli viimaste aegade suurimaid, 69,4 mln dollarit, ning ka indeks tõusis enam kui 2% ehk järjekordsele rekordtasemele. Tõusu vedas Sberbank, mis läks 242,5-lt 257-le, olles vahepeal isegi 285-l. Tõusid ka Lukoil ja Mosenergo ning maaklerite meeleolu viitas soovile korrata USA kolleegide vägitegusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: Oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Euroopa aktsiad näitavad täna tugevust
Euroopa aktsiaturud olid täna tõusmas, sest reisifirmade taastumine ning USA turgude tugevus aitasid leevendada Hiina majanduse aeglustumisega seotud muresid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud olid täna tõusmas, sest reisifirmade taastumine ning USA turgude tugevus aitasid leevendada Hiina majanduse aeglustumisega seotud muresid, vahendab Reuters.
Kõige olulisemad tegurid, mis määravad ära koolituse kvaliteedi
Kuidas saab nii koolitaja, koolituse tellija kui ka koolitusfirma tagada selle, et üks koolitus on päriselt kvaliteetne ja mõjus? Värske „Õppetunniˮ saade keskendubki koolituse kvaliteedile ja koolitaja kutsele.
Kuidas saab nii koolitaja, koolituse tellija kui ka koolitusfirma tagada selle, et üks koolitus on päriselt kvaliteetne ja mõjus? Värske „Õppetunniˮ saade keskendubki koolituse kvaliteedile ja koolitaja kutsele.
Ülemaailmne suurettevõte ostis Eesti tehnoloogiaidu
Eesti idufirma SpectX, mis kujutab endast laiahaardelist analüüsiplatvormi, müüdi suurettevõttele Dynatrace. SpectX liitus täies koosseisus Dynatrace’iga ning töö on juba käima läinud, teatas idufirma asutaja Renee Trisberg.
Eesti idufirma SpectX, mis kujutab endast laiahaardelist analüüsiplatvormi, müüdi suurettevõttele Dynatrace. SpectX liitus täies koosseisus Dynatrace’iga ning töö on juba käima läinud, teatas idufirma asutaja Renee Trisberg.