18. juuni 1997 kell 22:00

Lätis nüüd kah ametlik börsiindeks

Kauplemine Riia börsil elavnes eile mõnevõrra. Kogukäive tõusis 66 000 latini, Aktiivsemad olid Kaija, Olainfarm, Staburadze ja üllatuslikult Strenci metsakombinaat. Olainfarm tõusis 2,50ni ning ka Kaija lisas kaks santiimi. Staburadze seevastu langes. Riia börsil võeti täna kasutusele ametlik indeks, kuhu kuuluvad kõik põhi- ja aktiivsemad lisanimekirja aktsiad. Indeksit arvutatakse seisust 100 = 2. aprill 1996 ning täna tõusis see ligi protsendi 379,98 punktini.

Vilniuse börs kaotas lühikese aktiivsuse järel taas pinna jalge alt. Käive langes alla 170 000 liti, põhinimekiri küll tõusis, ent A-nimekiri langes 15 punkti. Suurematest muutustest on mainimisväärt Vilniaus Vingise kiire langus suhteliselt suure (30 000 litti) käibe juures.

Vene RTS-süsteemis käis eile kibe töö. Käive oli viimaste aegade suurimaid, 69,4 mln dollarit, ning ka indeks tõusis enam kui 2% ehk järjekordsele rekordtasemele. Tõusu vedas Sberbank, mis läks 242,5-lt 257-le, olles vahepeal isegi 285-l. Tõusid ka Lukoil ja Mosenergo ning maaklerite meeleolu viitas soovile korrata USA kolleegide vägitegusid.

Hetkel kuum