26. juuni 1997 kell 22:00

Allhanketööd tasuvad ära

Mullu 30. septembril firma juhtkonnale ja Rootsi elektroonikatööstusele Hallberg-Sekrom Fabriks AB erastatud Tarkoni aktsionärid pidasid enne jaani Rootsis aastakoosoleku. Aktsionäride kinnitatud tulemuste põhjal oli mullu Tarkoni viimase kvartali käive 5 miljonit ja kasum miljon krooni. Allhanketellimused peamiselt Skandinaavia elektroonikatööstusettevõtetele moodustasid firma toodangust 73%.

«Tänavu kavandame eksportida juba 85% toodangust ja teha allhanke korras mitte ainult detaile, vaid ka seadmete sõlmesid ja valmistooteid,» ütles ASi Tarkon peadirektor Toomas Noorem.

Tema sõnul on erastamisjärgse aja jooksul ettevõtte seadmetesse ning töötajate väljaõppesse investeeritud ligi 5 mln krooni. Tarkon on välja kasvanud endisest sõjatehasest, kus valmistati lennukitele musti kaste.

ASis Tarkon töötab 240 inimest. Ettevõtte aktsiaist kuulub 60% Hallberg-Sekrom AB-le, kes on ka siinse toodangu suurostja. Tehase juhtkonda kuuluva kuue inimese vahel jaotub 40% aktsiatest.

Hetkel kuum