• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tollimaakler vahendab kliendi ja tolli suhtlemist

  Tollimaakler on kolmas isik, kes seoses kaupade liikumisega suhtleb vahetult tolliga, korraldades tollivormistust teise isiku eest. Teisisõnu esineb tollimaakler vastastikusel kokkuleppel vahendajana kliendi ja tolli vahel. Maakleril on õigus vormistada tollideklaratsioone ja maksta impordi-, ekspordimakse ja riigilõivu kliendi eest. See on maksuteenuse osutamine, millega maakler võib anda kliendile maksetähtaja pikendust kuni 20 kalendripäeva.
  Kindlalt võib väita, et täiesti tundmatu ja võõras firma tollimaaklerilt esialgu maksetähtaja pikendust ei saa, st maakler ei osuta talle maksuteenust. Võõra firma puhul tutvutakse firma tegevusega, uuritakse maksejõulisust. Kui firma kasutas eelnevalt mõne teise tollimaakleri teenuseid, selgitatakse välja põhjus, miks ta neist loobus või pidi loobuma.
  Kui firma võidab õigeaegselt arveid tasudes tollimaakleri usalduse, võib maakler kliendile vormistada ka R-deklaratsiooni ja osutada maksuteenust. Ta annab maksetähtaja pikendust -- algul kuni 10 päeva, hiljem, kui kõik laabub probleemideta, kuni 20 päeva.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.