• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Deutsche Bank hoiatab

  Lähemate kuude jooksul peaks dollari kurss marga suhtes tõusma praeguselt 1,82-lt umbes kahele, mis tähendab 11protsendilist tõusu.
  Selle poolt räägib asjaolu, et USA intress tõenäoliselt suureneb, mis hakkab tõmbama kapitali USAsse. Peale selle on dollar olnud põgenemisteeks närvilistel Kagu-Aasia turgudel, samal ajal kui ebakindlus Euroopa rahaliidu (EMU) suhtes kasvab, väidab Deutsche Banki uuringufirma DB Research.
  Kuna ei Saksamaa ega Prantsusmaa suuda tõenäoliselt täita rahaliidu Maastrichti kriteeriume nende täpse tõlgendamise korral, siis kahtlevad investeerijad järjest rohkem, kas eurost kujuneb stabiilne valuuta.
  Järjest ilmsemalt paistab, et EMU asutajate hulka pääseb ka Itaalia, keda ei peeta stabiilseks. Formaalselt võttes ei ole see DB Researchi arvates õige, kuna Itaalia ei täida ainult üht EMUsse pääsu nõuet, samal ajal kui Saksamaa ei täida kaht nõuet.
  Kuna tugevnev dollar suurendab Saksamaal impordihindu, siis lisab see inflatsiooni. Seepärast ennustab DB Research, et Saksa liidupank tõstab hiljemalt novembris repointressi 0,3%, mille järel see on 3,3%, kuid jätab diskonto- ja lombardimäära samaks.
  Kuid tugev dollar on avaldanud Saksa majandusele ka positiivset mõju. DB Researchi hinnangul on Saksamaa majanduskasv tänavu 2,25% ja 1998. a 3%. Saksa majanduse mootoriks on jätkuvalt eksport, mis tuleval aastal peaks suurenema 8%.
  Samas ei pea analüütikud võimatuks, et kui mark püsib dollari suhtes alla 1,90, siis liidupank repointressi ei tõsta, kuna inflatsioon on seni alla 2% ja töötus jätkuvalt suur.
  Kuid liidupank suudab marga kurssi hoida ka siis, kui ta jätkab dollarite müümist oma valuutareservidest. Sellisel juhul jäävad intressid aasta lõpuni püsima, tõdeb DB Research. DIF
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvasid palgad üle 8 protsendi
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Hepsori juht: ostjad on hinnatõusu vastu võtnud
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.