26. august 1997 kell 22:00

Made in Japan -- hinnatum kaubamärk

Made in Japan on maailmas hinnatud kaubamärk, selgub Berni ülikooli poolt läbi viidud küsitluse tulemustest. Jaapani järel tunnistati parimateks tootjariikideks Saksamaa, USA, ?veits, Prantsusmaa, Itaalia ja Suurbritannia.

Uurimuses osales 3400 ettevõtte juhti.

Uurimuse koordinaatori Richard Kühni sõnul on made in-märk niisama tähtis kui tavaline kaubamärk. «See näitab vastajate suhtumist tootjariigi imagosse ning see mõjutab nii ostu- kui investeerimisotsuseid,» ütles Kühn.

?veitsi uurijaid huvitas seegi, kas käimasolev diskussioon ?veitsi rollist II maailmasõjas on riigi ettevõtete mainet kahjustanud.

Uurimuse kohaselt on ?veitsi kellad, pangad, kindlustusettevõtted, ehted ning ravimifirmad endiselt maailmas enim hinnatud. ?veitsi ettevõtteid peetakse usaldusväärseiks, kuid samas laiskadeks järele uurima, kas toote hind ja kvaliteet omavahel vastavuses on.

Esimese ?veitsi firmana meenus ettevõttejuhtidele toiduainetefirma Nestlé, järgnesid kellafirmad Swatch ja Rolex. KL

Hetkel kuum