14. september 1997 kell 22:00

Makarovit ähvardab kriminaalasi

ASi Makarov Muusik Management (MMM) uueks pankrotihalduriks kinnitatud Igor Mihelson ütles, et oktoobris kogunev pankrotitoimkond kaalub kriminaalasja algatamist firma omaniku ja juhi Jüri Makarovi vastu.

Mihelson väitis, et Jüri Makarovi vastu võiks algatada kriminaalasja juba praegu, sest tahtlik kõrvalehoidmine maksumaksmisest on tuvastatud. Makarov Muusik Managemendi suuremaid võlausaldajaid on maksuamet 5,8 mln krooniga.

MMMi uus pankrotihaldur tõdes, et tema esmane eesmärk on saada selgust, kuidas ja milleks ettevõte laenudena saadud miljoneid kasutas. Kogutud info järgi võib väita, et millalgi hakkas MMM ise oma vara võõrandama, peamiselt firmaomaniku lähikondlastele ja tütarfirmadele, lausus Mihelson.

Info hankimine MMMi kohta on Mihelsoni kinnitusel võrdlemisi raske. Firma viimane bilanss, mis vastab enam-vähem raamatupidamise seadusele, kajastab 1995. a, lisas ta. Selle bilansi järgi oli MMMil põhivara enam kui 10 miljoni krooni eest, ütles Mihelson.

MMMi eelmisel pankrotihalduril Rein Vaiksaarel õnnestus firma vara tuvastada vaid koguväärtuses 16 000 krooni. Kogu MMMi vara oli registerpandiga panditud Tallinna Pangale. Seega polnud Jüri Makarovil õigust sellega tehinguid teha. MMMi võlg Tallinna Panga ees on 12,5 mln krooni.

Mihelsoni sõnul on kriminaalasja algatamise siht selgusele jõuda, kas Makarovi tegevuse puhul oli tegemist pettuse ja kelmusega. ÄP

Hetkel kuum