• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reformieliit tule all

  Üldiselt liberaalse suunitlusega Nezavissimaja Gazeta pühendas oma esilehe artikli ägedale rünnakule esimese asepeaministri Anatoli T?ubaisi aadressil, süüdistades teda oligarhia loomises rikka pankuri Vladimir Potanini kaasabil.
  «Anatoli T?ubais tahab kontrolli kogu Venemaa üle,» kõlas artikli pealkiri, mis on üks teravamaid isiklikke rünnakuid T?ubaisi vastu pärast seda, kui Jeltsin andis talle märtsis ulatuslikud volitused majandusreformide elluviimiseks.
  «T?ubaisi kogu tankikorpus on suunatud 2000. a valimistele. T?ubaisi-Potanini oligarhia peab valimised võitma iga hinna eest, kasutades Trooja hobusena ükskõik millist kandidaati,» kirjutab ajaleht.
  Ajaleht on osa suurärimehe Boriss Berezovski impeeriumist ning üks neid meediakanaleid, mis on T?ubaisi liitlasi hiljutiste suurerastamiste osas ägedalt rünnanud. Viimaste seas ka Boriss Nemtsovi seoses Svjazinvesti erastamiskonkursiga, mille võitis Potanini Uneximbanki juhitav konsortsium.
  Tehing vallandas ägeda protesti kaotajaks jäänud äriringkondades, kes süüdistasid erastajaid poliitilistes eelistustes. Rünnaku eesotsas olid Boriss Berezovski ja Vladimir Gusinski, kes nii nagu Potanin toetasid 1996. a Jeltsini tagasivalimise kampaaniat. Puhkenud tüli viitab Jeltsinit pooldavate äriringkondade solidaarsuse lagunemisele.
  Küsimus ei ole vaid majanduslikes rikkustes. T?ubaisi peetakse kuningate troonile aitajaks, kes näeks kolme aasta pärast Jeltsini kohal oma meest Boriss Nemtsovi.
  T?ubaisi toetajate lõhenemine võib jaotada hääled teiste kandidaatide vahel, luues taas võimalused kommunistidele ning kindral Lebedile. See võib sundida Jeltsinit uuesti kandideerima, ehkki ta on öelnud, et ta seda ei tee.
  Poliitilisele vägikaikaveole lisab hoogu parlamendi töösessiooni algus. Kommunistide ülekaaluga parlament võttis reedel vastu otsuse kontrollida nelja suvise suurerastamise seaduslikkust. Uurimise alla lähevad 25% müük telekommunikatsioonifirmas Svjazinvest, naftafirmade Sibneft ja Tjumen Oil müük ning 38 protsendi müük metallitehasest Norilski Nikkel.
  Kokkupõrkeid on oodata ka T?ubaisi tuleva aasta riigieelarve ning uue maksukoodeksi üle. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.