• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reformieliit tule all

  Üldiselt liberaalse suunitlusega Nezavissimaja Gazeta pühendas oma esilehe artikli ägedale rünnakule esimese asepeaministri Anatoli T?ubaisi aadressil, süüdistades teda oligarhia loomises rikka pankuri Vladimir Potanini kaasabil.
  «Anatoli T?ubais tahab kontrolli kogu Venemaa üle,» kõlas artikli pealkiri, mis on üks teravamaid isiklikke rünnakuid T?ubaisi vastu pärast seda, kui Jeltsin andis talle märtsis ulatuslikud volitused majandusreformide elluviimiseks.
  «T?ubaisi kogu tankikorpus on suunatud 2000. a valimistele. T?ubaisi-Potanini oligarhia peab valimised võitma iga hinna eest, kasutades Trooja hobusena ükskõik millist kandidaati,» kirjutab ajaleht.
  Ajaleht on osa suurärimehe Boriss Berezovski impeeriumist ning üks neid meediakanaleid, mis on T?ubaisi liitlasi hiljutiste suurerastamiste osas ägedalt rünnanud. Viimaste seas ka Boriss Nemtsovi seoses Svjazinvesti erastamiskonkursiga, mille võitis Potanini Uneximbanki juhitav konsortsium.
  Tehing vallandas ägeda protesti kaotajaks jäänud äriringkondades, kes süüdistasid erastajaid poliitilistes eelistustes. Rünnaku eesotsas olid Boriss Berezovski ja Vladimir Gusinski, kes nii nagu Potanin toetasid 1996. a Jeltsini tagasivalimise kampaaniat. Puhkenud tüli viitab Jeltsinit pooldavate äriringkondade solidaarsuse lagunemisele.
  Küsimus ei ole vaid majanduslikes rikkustes. T?ubaisi peetakse kuningate troonile aitajaks, kes näeks kolme aasta pärast Jeltsini kohal oma meest Boriss Nemtsovi.
  T?ubaisi toetajate lõhenemine võib jaotada hääled teiste kandidaatide vahel, luues taas võimalused kommunistidele ning kindral Lebedile. See võib sundida Jeltsinit uuesti kandideerima, ehkki ta on öelnud, et ta seda ei tee.
  Poliitilisele vägikaikaveole lisab hoogu parlamendi töösessiooni algus. Kommunistide ülekaaluga parlament võttis reedel vastu otsuse kontrollida nelja suvise suurerastamise seaduslikkust. Uurimise alla lähevad 25% müük telekommunikatsioonifirmas Svjazinvest, naftafirmade Sibneft ja Tjumen Oil müük ning 38 protsendi müük metallitehasest Norilski Nikkel.
  Kokkupõrkeid on oodata ka T?ubaisi tuleva aasta riigieelarve ning uue maksukoodeksi üle. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.