• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Barcelona keskklassi hotellid asuvad otse linna südames

  Peatänava la Rambla ääres ja gooti kvartalis asuvad hotellid on väiksed ja stiilsed, kuid nende vanusest tingituna ei pruugi kõigis olla mugavusi. Seetõttu sobivad kirjeldatud hotellid neile, kes rohkem kui mugavustest hoolivad heast asukohast vaatamisväärsuste lähedal.
  Kui hotellituba broneerite, tasub alati mainida, kas soovite tuba vaatega tänavale või aeda. Aiapoolsed toad on vaiksemad. Hotell tasub kindlasti broneerida, sest kohale minnes küsitav letihind võib olla kuni 40% kõrgem.
  Kõigi mugavustega hotellid asuvad Sarria ja Pedrablesi linnaosades. Barcelonas on kuus luksushotelli, mille öö hinnad algavad 20 000 peseetast (ca 1900 kr). Nelja- ja kolmetärni hotelli hind mahub vahemikku 8000--18 000 peseetat (760--1700 kr). Alla 8000 peseeta hotellid on juba madalamast klassist, mille hulka kuuluvad ka nn noorte öömajad.
  Stiilsemad kohvikud ja baarid jäävad Barri Gotic linnaossa, nt Picasso muuseumi ümbrus on tänu odavusele tudengite seas väga populaarne. Hispaania on tuntud oma suurepäraste veinide poolest. Kuulsamad veinid on pärit Penades i, Costers del Serge, Alella ja Perelada piirkondadest. Penades i'st on pärit ka kuulus vahuvein cava.
  Paljudel söögikohtadel on ka oma eriroad, mille tunneb ära sõnakombinatsioonist especialidad de la casa. McDonald's tasub unustada, sest kohalike bocadillo'de ehk võileibade valik on lai ja kiirsöök kataloonia moodi kindlasti parem.
  Hispaania rahvusköögis ei ole rangeid reegleid. Võite tellida jänese tigudega, pardi pirnidega, kana homaaridega jne. Kombinatsioonivõimalusi on veelgi. Palju kasutatakse toitude valmistamisel pardi- ja haneliha, tigusid ja seeni.
  Magustoitudest on tüüpilisemad cremecatalana (vaniljepuding, mis on üle puistatud karamellitükikestega). Proovida tasub ka mel i mato't, st kodujuustu meega.
  Kõige levinum on Hispaanias paella, st erilise täidisega pilaff, mida valmistatakse suurtel pannidel. See on vürtsikasz roog, mille täidised võivad olla ootamatud, näiteks mereannid koos puuviljadega. Toidu hind sõltub kogusest: meie tavalise praetaldriku suurune portsjon tähendab hispaanlastele väikest ja maksab alates 450 peseetast (al 43 kr), keskmine ports maksab 600--800 peseetat ja tordisuurune hulk paellat maksab ca 1500 peseetat (143 kr).
  Õhtusööki, mis ei alga tavaliselt enne kella 22, tuleb kindlasti nautida. Selleks tasuks minna kohta, kus esitatakse ka flamenco't. Elamuse saate El Patio Andaluzist, mis on avatud kella 20st päiksetõusuni. Enne õhtusööki külastatakse xampanyeria't ehk ?ampanjabaari.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.