7. oktoober 1997 kell 22:00

Ameerika haamrid Eesti töömeestele

Hind:- 290--350 kr

(koos käibemaksuga)

- Peatselt hakatakse Eestis müüma Ameerikas toodetud Vaughani haamreid. Eestis müüdavatest kaubamärkidest on nende suurimaks konkurendiks Stanley haamrid.

Vaughani haamri omadused:

- haamril on õigesti jaotatud raskuskese haamripea ja varre vahel.

- haamri valmistamisel on kasutatud täpsust nõudvat terase karastamist -- kummitöötlust, kus löögipinnale, sõrale ja silmale on antud vajalik kõvadus. Haamri sõrg on kahe kaldpinnaga, mis võimaldab libiseda hästi ka puidu pinna lähedal asuvate naelapeade alla.

- Vaughani haamri iseloomulikuks detailiks on shock-block. See on hikkoripuust ja kummist amortiseeruv vahetükk haamripeas. Hikkoripuul on hea löögijõu amortiseerimisvõime.

- haamri õige kõrgendiga löögipind võimaldab naelu sisse lüüa puidu pinda puutumata. Kõrgend korrigeerib lööke, mis ei ole antud löögipinna keskkohaga, ja vähendab naelte kõrvalekaldumist ja kõverdumist. Haamri löögipinna kaldserv vähendab ohtu löödava pinna servast kilde lahti lüüa.

- hikkoripuust varrega haamritel on kolmekordse kiiluga konstruktsioon -- üks hikkoripuust, kaks terasest. See tagab haamri kindla varre otsas püsimise. Täisterasest haamrivarrel kasutatakse õhkpatja, mis amortiseerib löögijõu.

Hetkel kuum