Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas sõlmite memorandumi?

  Meie puhul ei tule selli-se memorandumi sõlmimine kõne alla, sest me ise midagi välja ei vea. Meil on väikene kaup, mida me ekspordime posti teel.
  Ma arvan aga, et selline memorandum ei ole oma olemuselt õige. See on pettus. Pakutakse võimalust, et kui sa teatad, siis sind põhjalikult ei kontrollita. Ma arvan, et vahendid, millega salakaubavedu üritatakse piirata ja avastada, peaksid olema ausad, siis on ka salakaubavedu vähem. Sellepärast mina sellise memorandumi sõlmimist ei poolda. Ma arvan, et tolliameti lähtepunkt on vale, aga mind ja minu kontorit see ei puuduta.
  Eesti Vabariigi kodanikul on kohustus teatada, kui ta osaleb või on teadlik kuriteo toimepanemisest. Kui ma salakauba vedamisest tean, siis pean sellest vastavaid organeid teavitama. Ei ole loogiline, et sõlmitakse mingid memorandumid. Toll peaks hoopis kaardistama legaalsed ettevõtted, kes tegelevad mingite regulaarsete kaubapartiide saatmisega üle piiri. Need ettevõtjad peaksid tollil teada olema, aga mingit paberi peal kindlaks määratud eelist neile küll teha ei tohiks. Kord peaks olema üks, aga praktikas tolliametnikud teavad, kes tegelevad legaalsete vedudega ja kus võib oodata rikkumisi.
  Selline memorandum mei- le küll midagi ei anna. Me ei näe pealt kellegi salakaubavedu. Toll peaks sõlmima sellise memorandumi autojuhiga või kauba vedamisega tegeleva firmaga, aga mitte kauba tootjaga. Ega mina ei ületa ju ise piiri ja ega enamik tootmisettevõtete omanikke koos kaubasaadetistega piiri ei ületa. Ma ei näe küll, et selline memorandum tollile mingit kasu toob. Ma saaksin veel aru sellest, kui tollile on teada ettevõte, kes on pidevalt oma kaupa ausalt üle piiri saatnud, et siis sellisel ettevõttel on lihtsustatud protseduurid. Selline memorandum võib aga pakkuda huvi ainult kaubavedajatele.
  Ma ei oska öelda, kui paljud ettevõtjad võiksid sellist informatsiooni vallata. Mis puutub tolliprotseduuride lihtsustamisesse, siis kasutame maaklerfirmade teenuseid, kes on sõlminud tolliga lepingud. Maaklerite kaudu tolliga suhtlemine on meile praegu üsna mugav ja sellepärast ei ole meil mingit karjuvat vajadust tolliprotseduuride lihtsustamiseks. Eks see on iga inimese kohus informeerida rikkumistest politseid, maksuametit või tolliametit. Ei saa aru, kuidas memorandum võib kellelegi kasuks tulla. Rikkumistest teatamine ja teataja kaubasaadetiste kontroll peaks olema teineteisest lahus.
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Amazoni konsultant tunnistas süüd altkäemaksuskeemis
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.