• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hüvitisest pole kasu

  KOGEMUS
  Hommikul avastasid tööle tulijad, et teisel korrusel asuva kontoriruumi aknast on sisse tuldud ning ära tassitud uuemad ja silmatorkavamad arvutitooted. Vargaid ei heidutanud lokaalne signalisatsioon ning 50 meetri kaugusel asuv maja valvuriruum. Elava liiklusega Mustamäe tee äärse hoone najale redeli püstitamist ja aknast raskete serverite väljaupitamist umbes poole tunni jooksul ei märganud keegi. Varastatu ülesleidmisesse Tõnis Reimo ei usu, sest seni on kõik arvutivargused lahendamata.
  Politseist selgitati hiljem, et uurijaid on vähe, töö kasvab üle pea ja enamasti suudetakse lahendada «avastatavad» juhtumid, kui jälgi pole, läheb vargus nn mittelahendatavate kartoteeki. Reimo sõnul on HNSi vara kindlustatud piisavalt, et kohesel hüvitusel kahju korvata. Kuid senist asjade käiku hinnates arvab ta, et 20miljonilise aastakäibega firmale enam kahju hüvitada ei suudeta. Vargusest teatati kohe 10. septembril, inventuur tehti ja avaldus kadunud asjade kohta esitati politseile 12. septembriks.
  Paar päeva pärast vargust käisid kindlustusseltsi esindajad sündmuskohal kahju hindamas. Politseist pärides selgus, et kriminaalasi algatati alles 22. septembril, miks kümme päeva hiljem, seda Tõnis Reimole ei põhjendatud. Eeluurimine kestab kaks kuud ja alles pärast seda tuleb kokku kindlustuse kahjukomisjon, kes siis uurimistulemuste põhjal otsustab, palju hüvitist maksta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.