20. oktoober 1997 kell 22:00

Loomisel strateegiline kolmikliit

Kohtumise korraldamise algatus tuleb Prantsusmaalt ja Venemaalt ning Saksamaa on sellesse kaasa haaratud. See idee sündis president Jacques Chiraci Moskva visiidi ajal ning seda arendati edasi, kui president Boriss Jeltsin osales läinud nädalal Strasbourg'is Euroopa nõukogu tippkohtumisel.

Nagu tõdeb Briti ärileht Financial Times, on Suurbritannia eemalejätmine kohtumisest tingitud sellest, et britid ei ole veel uue peaministri Tony Blairi aktiivsele poliitikale vaatamata suutnud taastada oma strateegilist mõju Euroopas.

Tulevane kolmikkohtumine sarnaneb sellega, mida Saksamaa ja Prantsusmaa peavad juba mitu aastat koos Poolaga. Esimese kohtumise aega ei ole veel teatatud, kui Chirac on soovitanud kohtumispaigaks Jekaterinburgi (Sverdlovsk), kust Jeltsini karjäär alguse sai. FT-ÄP

Hetkel kuum