29. oktoober 1997 kell 22:00

Kaebus Tiit Veeberi süüasjas läheb ringkonnakohtusse

Tartu linnakohtu 13. oktoobri otsuse, mis karistas Tartu ärimeest Tiit Veeberit tingimisi kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristusega kaheaastase katseajaga, on edasi Tartu ringkonnakohtusse kaevanud nii Veeberi kaitsja kui riiklik süüdistaja.

Veeberi kaitsja vandeadvokaat Uno Lõhmuse sõnul palub ta apellatsioonkaebuses tühistada linnakohtu otsuse ning mõista Veeber õigeks. «Leian, et kohus on valesti kohaldanud kriminaalseadust,» rääkis Lõhmus. «Juhin tähelepanu ka protsessuaalsetele rikkumistele.»

Riiklik süüdistaja Ene Timmi palub ringkonnakohtul mõista Veeberile neli aastat vabadusekaotust poolkinnises vanglas. «Olen otsuse süüdimõistmise osaga nõus,» ütles Timmi. «Küll aga ei ole nõus karistuse osaga. Kohus on karistuse määramisel olnud põhjendamatult leebe.»

Linnakohus mõistis Veeberi süüdi maksudest kõrvalehoidmises, ametialases võltsimises ja kelmuses. Kohus mõistis Veeberilt maksuameti kasuks välja 853 550 krooni tasumata käibe-, sotsiaal- ja ravikindlustusmaksu ning ASi Tartu Jõujaam kasuks 8669 krooni. ÄP

Hetkel kuum