• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millise hinnangu annate TFT juhtkonna käitumisele?

  Lühidalt öeldes -- nega-tiivse. Põhimõtteliselt ei tohi anda ebaobjektiivset informatsiooni börsile, see on selge kõigile asjaosalistele. Ning arvestades neid fakte, mida keegi, ilmselt ka farmaatsiatehase juhtkond, ei eita, siis on see asi täiesti lubamatu. Teiselt küljest -- mil määral see tahtlik oli ja mis seda põhjustas -- seda ma muidugi ei oska kommenteerida. Seda nad peaksid ise ütlema.
  Meie hallatavale Balti Kasvufondile kuulub praegu 57 000 TFT aktsiat. Kas nüüd püüda omalt poolt mingeid samme ette võtta farmaatsiatehase juhtkonna suhtes, seda me praegu ei ole veel arutanud, sest olukord börsil on üleüldse keeruline. See ei ole olnud kõige pakilisem küsimus.
  Kindlasti võib seda kaaluda ja meil on olemas niisugune institutsioon nagu fondihaldurite liit. Võime ka seal arutada, milline on meie suhtumine ja mida me koostöös teha saaksime. Siin pole ilmselt ainult meis asi, vaid Eesti turuosalistes tervikuna.
  Me oleme börsimaakle-rid ja meie 2202 TFT aktsiat on kauplemisvaru. Seetõttu farmaatsiatehase probleem hetkel pole meie probleem, tegemist on üldisema pretsedendiga, kuidas emitendid võivad käituda.
  Juhul kui need faktid vastavad tõele, siis börsi poolt on noteerimiskomisjon see, kes peaks võtma oma seisukoha. Kui leiab tõestamist, et tegu on teadliku väärinfo edastamisega, peaks seisukoht olema äärmiselt karm. Vaadates TFT aktsia kurssi, tuleb tõsiselt küsimuse alla investorite kaitse. Investorid on siis desinformatsiooni põhjal tegutsenud ja seetõttu saanud suurt kahjumit.
  Kui TFT peaks börsilt lahkuma, siis praegused aktsionärid kannataksid selle käes ilmselt kõige rohkem. See on mitme otsaga asi.
  Investori seisukohast loomulikult usaldus ettevõtte ja selle juhtkonna vastu võib märkimisväärselt väheneda. Minu arvates peegeldabki farmaatsiatehase aktsia hind kõige paremini investorite arvamust toimunu kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.